Planta care îți crește rezistența osoasă

coada_calului.jpg

coada-calului, diuretic, osteoporoza, reumatism, remedii
Planta coada-calului este un bun diuretic, ajută la vindecarea rănilor uşoare şi la întărirea unghilor.
www.clicksanatate.ro

Sănătatea osoasă și a tractului urinar sunt două aspecte de care trebuie să te îngrijești din timp pentru ca ulterior să te poți bucura de o viață liniștită și fericită.

Una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal atât de greci cât și de romani este cunoscută astăzi sub denumirea de coada calului.

Inițial ea a fost folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai,baie, compresă sau chiar cataplasmă.

Indicată în osteoporoză

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecțiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar și în special al gutei și a reumatismului.

Deși chinezii apelau la ceaiul și compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur și simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc și aluminiu.

Astfel te va ajuta să și pui organismul pe picioare, mai ales dacă te confrunți cu anemii, ține cont de faptul că datorită cantității mari de siliciu de caee se bucură, acesta va sprijini repararea țesuturilor organismului uman și la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele tale să fie puternice și sănătoase.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte avantaje au leacurile cu planta coada-calului!

Ai grijă de mâinile tale cu un simplu remediu naturist

Mărarul îți crește imunitatea

Loading...

Citește și

  • Coada calului (Equisetum arvense) este una dintre cele mai vechi plante apărute pe pământ, susțin cercetătorii. De-a lungul secolelor, miraculoasa plantă i-a surprins pe cercetătorii şi pe botaniştii de renume din lume prin puterea sa tămăduitoare.

  • Firavul mac de câmp, care creşte spontan în lanurile de cereale, are numeroase proprietăţi curative. Din petalele plantei se prepară infuzii care se administrează cu succes în caz de răguşeală, de stări gripale, de nelinişte sau de insomnii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1