Ouăle de prepeliţă regenerează podoaba capilară

Citeste tot despre: 

Dieta pe bază de lăptişor de matcă şi ouă de prepeliţă poate contribui la regenerarea podoabei capilare. Pentru a fi mai eficentă, dieta trebuie însoţită şi un tratament local cu ouă de prepeliţă. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă acest tratament ca fiind un remediu excelent, deoarece ouăle de prepeliţă conţin substanţe necesare regenerării părului.

Un astfel de leac ce combate chelirea temporară se poate prepara din următoarele ingrediente: 10 gălbenuşuri de ouă de prepeliţă, 2 fiole de lăptişor de matcă (sau 5 grame de lăptişor de matcă pur), 5 linguri de decoct de urzică, o linguriţă de miere şi drojdie de bere, cât o alună.

Preparare: Toate aceste ingrediente se macerează timp de 36 de ore. Seara, pasta obţinută se aplică pe pielea capului cu un tampon de vată, după care capul se acoperă cu un batic impermeabil. Dimineaţa se spală părul cu apă caldă, apoi se clăteşte cu un ceai care se prepară dintr-un amestec de urzică şi de muşeţel (câte două linguri din fiecare) şi un litru de apă.

Ceaiul se fierbe două minute, după care se strecoară, iar tratamentul se repetă de două ori pe săptămână. Eficienţa terapiei apare după un interval de opt-nouă săptămâni, când podoaba capilară începe să se refacă.


Loading...