Operat cu succes! Un bărbat din Mureș a primit inima unei fete de 20 de ani

operatii.jpg

Medicii fac operații
Bărbatul de 39 de ani a primit o nouă șansă la viață
foto: captura Facebook

Bucurie fără margini pentru familia unui bărbat de 39 de ani din Mureș. Inima unei fete de 20 de ani bate acum în pieptul lui. Tânăra este din București și a fost implicată într-un accident rutier. Din păcate pentru ea, medicii nu au mai putut s-o salveze, iar familia a decis să-i doneze organele.

Calvarul bărbatului, tatăl a doi copii, a început în urmă cu trei ani, pe când se afla la muncă în străinătate. Atunci, o răceală puternică, netratată la timp, i-a afectat inima. Când a văzut că se simte toto mai rău, s-a întors în țară. A mers la medic și, după o serie de investigații a primit tragicul diagnostic: o afecţiune foarte gravă, care necesita transplant. Atunci și-a dat seama că a devenit doar un nume pe o listă lungă de așteptare. Însă nu și-a pierdut spetanța că va primi o nouă șansă. De mai bine de un an se află pe listele Institutului de Transplant de la Târgu Mureș.

La un moment dat, în anul 2018, a fost chemat pentru operație, însă altcineva a primit inima.  

Însă șansa i-a surâs din nou. A primit o nouă șansă la viață, cu prețul altei vieți. O tânără de 20 de ani, implicată într-un accident rutier, nu a mai putut fi salvată de medici. Cu durere imensă, familia ei a hătărât să-i doneze organele. Astfel, fiica lor va trăi prin alți oameni.  

Operație cu succes

Miercuri, o echipă de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a făcut prelevarea de organe în Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Inima a fost dusă la pacient cu un elicopter SMURD.

Tot la Târgu Mureș a fost realizată și operația de transplant, prima de acest fel din acest an, de o echipă condusa de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, profesor doctor Horațiu Suciu.

Patru ore a durat intervenția care a fost un succes.

"Un pacient tânăr a beneficiat de o șansă la o viața nouă, un lucru pentru care ne bucurăm.
Din păcate, aceste intervenții - mă refer la transplant, în general și la transplantul cardiac în mod special - se fac într-un ritm mult prea mic pentru numărul mare de pacienți care sunt în țară”, a declarat medicul Horațiu Suciu, imediat după operație, potrivit ziare.com. Acesta a mai precizat că este mulțumit de rezultat, precum și de starea clinică a pacientului.

Criză de inimi
Doctorul Horațiu Suciu a spus că în acest moment sunt aproximativ 30 pacienti care au nevoie urgentă de un cord.
Familia tinerei care și-a pierdut viața în accident a fost de acord ca, pe lângă inimă, plămânii și ficatul fetei să fie prelevate pentru ca alte vieți să fie salvate.   
Anul trecut, la Institutul de Urgenta de Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mures, au fost efectuate șase transplanturi de cord, de asemenea, singurele efectuate în Romania.

Din păcate, în ţară, este criză de donatori de organe. În ultimii ani, numărul acestora a scăzut de aproape cinci ori, transmit medicii.

Loading...

Citește și

  • Aceasta este clinica stomatologică unde activa medicul fals

    Proprietara unei clinici stomatologice este acuzată că a tratat copii fără să aibă studii medicale. Ea a fost reclamată la Poliție, dar și la Colegiul Medicilor de mama unui copil, care a făcut infecție după ce doctorul i-a tratat o carie. Așa s-a aflat că femeia și-a dat băiețelul pe mâna unui medic fals.