Moringa - arborele vieţii, o minune a naturii ce merită atenţie şi respect

Ultima actualizare:

Doctorul Cristina Bogdan, specialist în homeopatie, acupunctura si api-fitoterapie la Medicina Reglatorie Fiziologica a explicat pentru click.ro de ce se numeste Arborele Vietii. Astfel, planta contine cantitati mari de calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu – extrem de necesare desfasurarii proceselor metabolice si mentinerii imunitatii, bunei functionari a inimii si mentinerii structurii osoase. Alaturi de aceste minerale se afla toti aminoacizii esentiali - ceea ce reprezinta o sursa importanta pentru corectarea deficientelor nutritionale si asigurarea materiei prime pentru regenerarea permanenta si eficienta a organelor si a sistemului nervos. Bogatia de acizi grasi esentiali completeaza paleta nutritionala si asigura un mai bun control al nivelului colesterolului precum si al depozitelor de grasime din corp si organe. Parca pentru a perfectiona calitatile acestei plante Natura i-a oferit si o cantitate impresionanta de antioxidanti (vitamina A, C, E, B, bioflavonoizi, Carotenoizi etc) care ajuta organismul nu doar sa produca energie si substanta ci si sa indeparteze deseurile rezultate in urma proceselor metabolice sau sa combata efectele radiclilor liberi asupra celulelor. Un lucru uimitor il constituie prezenta particulelor puternic magnetice in semintele acestei plante : plasate intr-un bol cu apa atrag peste 95% dintre deseuri, bacterii, chimicale, uleiuri anorganice, poluanti, sau metale grele.

Nu doar compozitia chimica este cea care recomanda planta ca un Elixir al vietii ci combinatia celor peste 90 de nutrienti si a celor 40 de antioxidanti intr-un produs biologic activ recunoscut de catre celulele organismului (spre deosebire de produsele de sinteza ce sunt cu greu recunoscute de celule si care genereaza multe depozite toxice la nivelul organelor).

Moringa este ceea ce poate oferi Natura mai bun pentru nutritia de baza a sportivilor dar si pentru sporirea eficientei in timpul competitiilor, pentru cresterea rezistentei la efort dar si pentru eliminarea efectelor radicalilor liberi, pentru reglarea glicemiei si pentru imbunatatirea oxigenarii celulare, pentru prevenirea efectelor menopauzei, pentru reglarea hormonala sau pentru intarirea oaselor, pentru cresterea imunitatii, pentru mentinerea capacitatii vizuale optime, pentru cresterea capacitatilor de atentie si memorare la toate varstele si pentru sanantatea mamelor ce alpteaza si a sugarilor.

Cristina Bogdan ne sfatuieste sa nu uitam si de rolul jucat de Moringa în mentinerea frumusetetii. Uleiul obtinut din aceasta planta este cel mai stabil din natura si este cel mai folosit pentru combaterea imbatranirii dar si in parfumerie pentru neutralizarea mirosurilor neplacute eliminate de piele. Datorita continutului crescut in Tyrosina, cupru si calciu Moringa va asigura atat un bronz frumos cat si un aspect sanatos placut al pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net