Mazărea protejează INIMA

Ultima actualizare:

Scad colesterolul

Fibrele din cereale sau leguminoase ajută la scăderea colesterolului prin influenţarea absorbţiei lui din alimente, la nivelul intestinului subţire.

Fibrele inhibă absorbţia unor grăsimi, fiind utile în regimul celor cu boli cardiace sau hipertensive.

Previn afecţiunile colonului

 Datorită umflării fibrelor în intestine şi a reglării digestiei, o dietă bazată pe legume şi fructe poate preveni afecţiunile colonului. Mai mult, unele probleme ale tractului digestiv pot fi evitate, oprite sau chiar anulate doar prin urmarea dietei pe bază de fibre. Aceasta ajută la prevenirea constipaţiei sau a hemoroizilor.

Protejează inima

Fibrele din cereale sunt considerate a fi cele mai eficiente pentru a preveni bolile cardiovasculare. Cercetătorii au subliniat importanţa pe care o are dieta bogată în fibre, în special micul dejun bazat pe cereale, în reducerea afecţiunilor coronariene.

Mazărea protejează oasele

Nu mai puţin de şapte vitamine, şi anume C, B1, A, B2, B3, B6 şi şapte minerale intră în compoziţia unui bob de mazăre. Pe lângă acestea, mazărea mai este compusă şi din acid folic, fibre şi proteine.

Mazărea ajută la protejarea sistemului osos, a inimii şi a vaselor sangvine. Dacă vă simtiţi obosiţi, sau lipsiţi de energie, o porţie de mazăre vă repune pe picioare graţie nutrienţilor care produc energie.

Fasolea, sursă de vitamina B

Fasolea conţine fibră solubilă şi insolubilă. Prima ajută la digestie şi previne constipaţia, iar cealaltă reduce nivelul grăsimilor din sânge.

Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului cu până la 20%.

Lintea îţi dă energie

Lintea este recomandată mamelor care alăptează, sporeşte nivelul de energie al organismului şi creşte rezistenţa fizică la efort.

Nu există contraindicaţii serioase pentru linte, însă este indicat ca dieta să nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv.

Citeşte şi:

4 condimente care ne ţin în formă

5 schimbări în dietă benefice pentru organism

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net