Masajul în talpă creşte pofta de sex

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un masaj în talpă este pe cât de plăcut pe atât de sănătos. Prin presarea punctelor-cheie nu doar că putem alunga o durere sau un simptom neplăcut, dar putem chiar vindeca. Iată ce trebuie să ştim despre reflexoterapie, o modalitate plăcută de a trata diverse afecţiuni.

Este noninvazivă, fără efecte secundare, recomandată la toate vârstele, de la copii până la persoane de vârstă înaintată.

Combate diverse afecţiuni, elimină stresul şi durerea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate a organismului.

simeon stalpnicul png

Cum funcţionează, însă, reflexoterapia? "În tot corpul nostru avem zone reflexogene, însă cele din talpă sunt de obicei cele alese pentru a fi stimulate", ne-a explicat dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicina alternativă.

La prima şedinţă, prin activarea zonelor respective se provoacă o durere care nu trebuie să depăşească pragul de acceptabilitate pentru a nu provoca reacţii secundare neplăcute.

"Se poate întâmpla ca, la consultarea unui pacient, să constatăm că toate zonele reflexogene sunt sensibile şi reacţionează foarte bine la stimuli.

Asta nu înseamnă că pacientul suferă de afecţiuni grave, ci din contră, că organismul lui funcţionează cum trebuie", continuă specialistul.

Alimentaţia şi modul de viaţă necorespunzător sunt premise majore ale îmbolnăvirilor.

Spre exemplu, consumul excesiv de grăsimi animale poate duce la ateroscleroză, consumul excesiv de carne poate duce la apariţia gutei, alcoolul poate provoca apariţia bolilor hepatice, iar stresul, insomnia, anxietatea sau fobia pot duce la apariţia depresiilor.

Toate aceste afecţiuni pot fi tratate prin masarea punctelor reflexogene din talpa piciorului.

Prin şedinţele de reflexoterapie sunt tratate şi disfuncţiile sexuale. Problemele de acest gen au fost spectaculoase, necesitând între 10 şi 15 şedinţe, de la caz la caz.

Şi celulita sau acneea se află pe lista afecţiunilor tratate prin reflexoterapie.

«Ajută corpul să elimine toxine»

Dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicină alternativă

Principalul scop al reflexologiei este de a preveni unele boli, dar poate deveni foarte importantă şi în tratamentul complementar.

"Tratamentul prin reflexoterapie trebuie să stimuleze în primul rând circulaţia sângelui pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.

Masajul contribuie la îndepărtarea senzaţiei de durere, facilizând aportul de substanţe cu efect calmant (endorfine) la nivel cerebral şi endocrin", ne-a mai spus dr. Bălănescu.

Mai citeşte:

Mănânci sănătos, faci sex mai bine

6 lucruri pe care femeile nu le suportă în pat

Femeile de vârstă mijlocie sunt mai dornice de sex

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net