Leguminoasele, cea mai bună sursă de fibre

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Specialişti în nutriţie ne recomandă să introducem leguminoasele în meniul de iarnă. Iată argumentele lor.

Fasolea scade colesterolul. Fasolea are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol. Aceasta este cunoscută şi sub denumirea de „mâncător de zahăr" pentru că fibrele vegetale împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului.

Mazărea dă energie. Mazărea ajută la protejarea sistemului osos, a inimii şi a vaselor sanguine. Mai mult, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Dacă vă simtiţi obosiţi, sau lipsiţi de energie, o porţie de mazăre vă repune pe picioare, garantat, graţie nutrienţilor care produc energie.

simeon stalpnicul png

 Lintea, bună pentru sânge. Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Acesta arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătăţeşte metabolismul celular. Lintea este recomandată mamelor care alaptează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea png
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net