Legumele care conțin mai mult fier decât carnea

Citeste tot despre: 

Fierul este un mineral estenţial pentru buna funcţionare a organismului şi este implicat în multiple procese metabolice. Acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, precum şi în respiraţia celulară.

Pentru a preveni carența de fier este recomandat să consumăm alimente bogate în fier, cel puţin o dată pe săptămână. Pentru adulți, doză zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, precum "The National Institutes of Health".

Legumele care conțin mai mult fier decât carnea

Carnea este considerată sursa principală de fier, însă aceasta poate fi substituită de numeroase legume. Iată ce legume conțin foarte mult fier. 

1. Spanacul

Legumele frunzoase, precum spanacul, conțin foarte mult fier. Doar 3 căni de spanac conțîn 18 mg de fier, mai mult decât o friptură de 230 de grame. Iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier. 

2. Broccoli

Nu este doar o sursă excelență de fier, ci și o legume ce conține o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K și magneziu. Mai mult, vitamina C din broccoli îmbunătățește capacitatea de absorbție a corpului în ceea ce privește fierul. 

3. Lintea

Adăugând o cană de linte într-o supă sau în salată ta preferată vei descoperi un mod simplu prin care îi poți oferi corpului tău mai mult fier decât ar avea o friptură de 230 de grame. De asemenea, lintea este bogată în proteine, fibre alimentare și potasiu. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Alimentele care îți fură calciul din organism. Le consumi zilnic!

Negii: tratament și metode de prevenire a apariției lor

Loading...

Citește și

  • Din ce în ce mai mulţi adulţi şi copii dezvoltă diabet zaharat de tip 2, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase şi a sedentarismului. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina alternativă indiană, ne spune cum putem ţine sub control această afecţiune.

  • Legume, fructe şi carne de pui, acestea ar fi singurele ingredinete pe care Betty Stroe le poate mânca fără să i se facă rău. Mâncarea chinezească şi sendvişurile cu măr ras sunt preferatele cântăreţei, aceasta gătind de multe ori după propriile reţete.

  • Un bucătar din Măgurele susţine că a găsit o cale de prevenirea a cancerului printr-o alimentaţie sănătoasă. Vally Bălăşoiu a finalizat de curând „primul tratat de bucătărie împotriva cancerului şi a colesterolului din lume" şi spune că cine respectă reţetele sale nu va face niciodată cancer.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1