Îţi plac dulciurile? Uite ce ar trebui să ştii despre zahăr!

Ultima actualizare:

    Zahărul brut este singurul sortiment care nu este periculos pentru sănătate
Zahărul brut este singurul sortiment care nu este periculos pentru sănătate

Zaharul este periculos pentru sănătate şi ar trebui consumat cu moderaţie. Acesta este sfatul pe care ţi-l va da orice medic şi specialist în nutriţie. Însă, a renunţa la ceva atât de dulce şi bun, este greu, din păcate. Nu mai spunem că zahărul se regăseşte în alimente şi ca ingredient ascuns, deci îl consumăm fără să ştim. Iată ce ar trebui să ştii despre zahăr pentru a-ţi proteja sănătatea!

Zahărul alb rafinat - se găseşte sub formă de cristale, poate fi cubic, sub formă de pudră, vanilat şi vanilinat. Zahărul vanilat conţine aromă naturală de vanilie, în timp ce zahărul vanilinat prezintă o aromă artificială - vanilină. Zahărul este fabricat fie din trestie de zahăr, fie din sfeclă de zahăr şi conţine 99% zaharoză. 

Zahărul brun - este un zahăr cristalizat şi colorat cu melasă. Este folosit ca îndulcitor pentru cafea, ceai, prăjituri şi alte produse de cofetărie. Din punct de vedere nutriţional însă  între cele două sortimente nu există nici o diferenţă.

Zahărul brut necristalizat - este sortimentul cel mai recomandat pentru consum. Este ca un fel de suc de trestie uscat. Este bun pentru că, pe lângă zaharoză, care se regăseşte într-o proporţie mult mai mică decât în zahărul alb, în jur de 85%, zahărul brut mai conţine şi complexul de vitamine B, cu precădere vitamina B1. Aceasta este absolut necesară pentru a metaboliza zahărul consumat. Dacă nu ar exista vitamina B1, atunci organismul ar folosi din propriul surplus. Zaharul brut - conţine şi săruri minerale, magneziu, potasiu, crom. Produsul se găseşte în magazine care comercializează produse naturiste.

Consumaţi 40 de grame de zahăr pe zi!

40 de grame de zahăr pe zi sunt suficiente pentru a-ţi proteja organismul, sunt de părere specialiştii în nutriţie. Asta înseamnă cam 8 linguriţe, cantitate pe care trebuie să o asimilezi din toate alimentele consumate în ziua respectivă. Mai mult, nu. Unele persoane au înlocuit zahărul cu miere de albine. Atenţie! Mierea de albine trebuie consumată şi ea cu moderaţie şi tot 40 de grame pe zi. Mai mult decât atât, mierea devine toxică dacă este încălzită la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius. Deci, nu pune miere de albine într-un ceai sau o cafea foarte fierbinţi!

Vrei ceva dulce? Mănâncă un fruct!

Pentru a înlocui zahărul, putem consuma fructe. Copiii ar trebui educaţi în acest sens căci gusturile se educă. Este suficient să-i vadă pe părinţi şi-i vor imita. Însă, să nu facem confuzia între fructe întregi şi sucuri naturale. Sucul natural nu este indicat pentru că nu conţine vitamine şi minerale. Acsetea se regăsesc în coaja şi pulpa fructului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net