Învinge oboseala cu iaurt

Atunci când te simţi fără vlagă este important să oferi organismului tău vitaminele şi mineralele de care are nevoie. Introdu în dieta ta zilnică aceste alimente şi vei reuşi să faci faţă mult mai uşor provocărilor pe care le întâlneşti de-a lungul zilei.

  • Fulgii de ovăz. Aceste cererale nu ar trebui să îţi lipsească de la prima masă a zilei, pentru că-ţi confer energie pentru întreaga zi. Îi poţi consuma alături de lactate şi fructe de pădure pentru a obţine o combinaţie sănătoasă şi gustoasă.
  • Iaurtul. Pentru că are în compoziţie probiotice şi proteine, iaurtul îţi oferă energia necesară pentru a face faţă tuturor provocărilor de peste zi. Având în vedere că acesta este uşor de digerat, corpul îl transformă repede în energie. E ideal mai ales după-amiaza, când te simţi moleşit.
  • Spanacul. Bogat în substanţe nutritive, acesta ajută organismul să se refacă uşor după activităţile epuizante. Magneziul şi potasiul conţinute sunt o sursă excelentă de energie pentru organism. De asemenea, fierul te poate ajută să lupţi contra oboselii.
  • Nucile şi seminţele. Aceste alimente reprezintă o sursă bună de proteine şi acizi graşi Omega-3. De asemenea, vei beneficia şi de mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru, vitaminele B1, B2, B5 şi B6, toate implicate în procesul de producţie a energiei.
  • Leguminoasele. Fasolea, mazărea, lintea, năutul sunt bogate în fibre, dar sărace în grăsimi, ceea ce le situează printre cele mai sănătoase alimente. Consumă-le în salate alături de alte legume care îţi oferă o senzaţie fresh: castravete, dovlecei şi ierburi verzi, conform www.alegesanatos.ro.
loading...
Loading...

Citește și

  • Produs inclus în cadrul unei alimentaţii echilibrate, iaurtul nu are grijă doar de sănătate, ci şi de silueta noastră. Află din numărul de aprilie al revistei Click! Sănătate cum te ajută iaurtul să slăbeşti!

  • Indienii o numesc „regina florilor“ şi în toată lumea este apreciată pentru frumuseţea şi parfumul ei. Iasomia nu este doar o floare decorativă, ci şi una cu multe virtuţi terapeutice. Află din numărul de ianuarie al revistei “Click! Sănătate” ce beneficii are planta!