Întrebări și răspunsuri despre implantul dentar (P)

Ultima actualizare:

    Nu este necesara anestezie generala. Anestezia locala asociata uneori cu un sedativ este absolut suficienta
Nu este necesara anestezie generala. Anestezia locala asociata uneori cu un sedativ este absolut suficienta

Ce este un implant dentar? Un implant dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala.

Cazurile si povestile pacientilor nostri

Ulterior, se asteapta o perioada de timp, pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implant si os, astfel ca implantul sa poata servi drept sprijin pentru o coroana, proteza partiala/totala fixa sau proteza mobilizabila. Implantele dentare pot sa inlocuiasca un singur dinte sau mai multi dinti. Protezele cu sprijin implantar au aspect asemanator dintilor naturali, iar functia dintelui lipsa este preluata de proteza cu sprijin implantar. Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Implantele dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

Cine poate beneficia de un implant dentar? Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor cariei dentare, poate beneficia de terapie implantara. Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, restaurarile protetice pe implante pot inlocui dintii lipsa. Cateodata, pacientii mai in varsta, considera ca varsta lor ii impiedica sa beneficieze de implantele dentare.Totusi, in terapia implantara, starea de sanatate este factor determinant, si nu varsta. Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar. Medicul Dvs. curant poate evalua daca puteti beneficia de terapie implantara, luand in considerare istoricul Dvs. medical, atat dentar cat si de ordin general.

Este dureroasa interventia? Aplicarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit poate fi edematiata (umflata) cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.

 Cat costa? Aplicarea implantelor este o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii dvs. Noii dinti vor creea aceeasi senzatie ca dintii naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament care va va scuti de alte cheltuieli cu dintii pe viitor.

Voi avea impresia ca sunt proprii mei dinti? Da! Implantele sunt fixate in os si se comporta ca proprii dvs. dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti ba mai mult senzatia de forta masticatorie este mult mai mare si durerile dentare nu mai exista.

Noii dinti vor semana cu ceilalti dinti ai mei? Da! In mod normal doar stomatologul poate face diferenta; atat de mult vor semana cu dintii naturali!

Imi pot conserva ceilalti dinti ai mei? Bineinteles ca da! Implantele permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se atinga de dintii dvs. sanatosi. Contrar puntilor clasice si protezelor partiale nu este nevoie sa fie afectati in vreun fel dintii vecini.

Varsta este o problema? In mod normal nu sunt probleme legate de varsta, dar daca aveti sub 18 ani trebuie sa fim asigurati ca este incheiata cresterea inainte de a ne gandi la posibilitatea aplicarii implantelor.  

Ce riscuri presupun implantele? Multe studii clinice asupra tratamentului cu implante dentare au aratat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Conceptia implantelor si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la pastrarea volumului osos. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi (mucoasei gingivale) si dau un aspect natural.  

De ce implantele sunt realizate din titan? Titanul este un material biocompatibil, incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.  

Cate sedinte sunt necesare pentru acest tip de tratament? Aceasta depinde de dintii dvs si de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dvs. Pentru unele situatii se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

Interventia se poate efectua sub anestezie generala? Nu este necesara anestezie generala. Anestezia locala asociata uneori cu un sedativ este absolut suficienta. Exista posibilitatea efectuarii unei sedari profunde intravenoase daca dvs preferati, sedare ce confera o stare de bine si liniste. Sedarea profunda ar putea fi de preferat daca este necesara efectuarea unei grefe osoase sau interventii mai laborioase, ea conferind liniste opreatorie atat pacientului cat si chirurgului, in plus scurtand perioada de recuperare datorita minimalizarii "traumei operatorii". Vorbiti despre aceasta posibilitate cu medicul dumneavoastra curant.

Voi fi fara dinti pe durata tratamentului?  Nu, se pot realiza coroane sau proteze provizorii pentru aceasta perioada.

Cum trebuie intretinuti noii mei dinti? Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar ca cel pentru dintii naturali precum si celelalte metode de igiena orala, dusul bucal si ata dentara. Stomatologul dvs va va explica exact cum se realizeaza aceasta.

Cate zile de concediu medical imi sunt necesare? Nu este nimic anormal in a face edem postoperator sau in a avea echimoze (a va invineti) dupa aplicarea implantelor. Cea mai mare parte a pacientilor isi reiau lucrul dupa 2-3 zile de la interventie, altii chiar a doua zi in conditiile lipsei unui efort fizic sustinut si urmarind indicatiile post chirurgicale ce va vor fi explicate si inmanate tiparit dupa fiecare interventie.

Trebuie sa intrerup fumatul? Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung.

Cafeaua, ceaiul sau vinul imi pot strica sau colora noii dinti? Coroanele din portelan cu care se protezeaza implantele sunt mult mai putin afectate de acesti coloranti naturali.

Echipa Asclepimed

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net