Infuzia, lichiorul și vinul cu angelică, bune pentru astm și digestie. Cum se prepară

Angelica.jpeg

Planta angelica
Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Infuzia cu angelică, indicată în astm

Ingrediente: frunze, flori şi tulpini de angelică uscate şi măcinate.

Preparare: Se foloseşte o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte. Zilnic, se beau câte două căni, timp de 20 de zile pe lună. Se face o pauză de două săptămâni, după care tratamentul se poate relua, dacă este cazul. Folosită în acest mod, infuzia are un efect dovedit în astm şi în cazuri de epuizare nervoasă. 

Lichiorul cu angelică, tonic general

Ingrediente: 20 tulpini verzi de angelică, 1g nucşoară, 10 cuişoare, 1,5 l alcool de 70 grade preparat din fructe, un kg de zahăr şi 500 ml de apă.

Preparare : Tulpinile plantei şi condimentele se pun la macerat în alcoolul de fructe. Separat, se prepară un sirop din zahăr şi apă. După 15 zile, se strecoară plantele care s-au macerat şi, în alcoolul rămas, se adaugă siropul. Lichiorul se păstrează la rece, în sticle închise ermetic. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic pentru tot organismul.

Vinul cu angelică, bun pentru digestie

Ingrediente: doi litri vin de pelin, 5 rădăcini de angelică şi 10 linguri de miere.

Preparare: Ingredientele se macerează în vin la o temperatură de 18 grade, timp de 10 zile. Apoi, vinul se filtrează şi se păstrează în sticle închise ermetic. Din acest vin medicinal se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi. Tratamentul are efecte benefice în parazitoze intestinale, în anemii şi în caz de digestie dificilă.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5