A început anotimpul insomniilor! 8 sfaturi să dormi ca un prunc

Ultima actualizare:

    Toamna este sezonul insomniilor aşa că trebuie să fim pregătiţifoto 123rf
Toamna este sezonul insomniilor aşa că trebuie să fim pregătiţifoto 123rf

Specialiştii britanici avertizează: toamna este anotimpul insomniilor! Din cauza scurtării zilei şi scăderii luminozităţii diurne, organismul are de suferit. Precum muştele, ne retragem din faţa frigului de afară în călcuşurile noastre călduroase şi... aprindem lumina. Conform expertei Alison Francis, lumina artificială ne dă peste cap secreţia hormonului melatonină, care este responsabil cu somnul.

A venit toamna, anotimpul insomniilor. Specialiştii britanici în frunte cu Alison Francis, supranumită „Guru al Somnului”, au pregătit un plan de bătaie contra nopţilor albe. Doctorul Francis susţine că adormim în 15 dacă stingem lumina, punem capul pe pernă şi expirăm „cu zumzăit”. Francis a fost timp de 25 de ani terapeut pe probleme de somn pentru mai mulţi corporatişti stresaţi până peste cap.

Sunt în plin sezon al insomniilor. Specialiştii ne ajută cu opt sfaturi magice pentru a dormi ca un prunc într-o perioadă a anului când somnul devine cea mai mare problemă.

1. Bâzâie ca o albină

Această tehnică de reglare a respiraţiei se numeşte Bramaree Pranayama, în yoga. În timp ce expirăm „zumzăind” producem o vibraţie care vindecă, relaxează şi calmează sistemul nervos. Zumzăitul îndepărtează gândurile negative şi stimulează eliberarea de melatonină.

2. Stinge lumina

Organismul nostru este complet dat peste cap de lumina artificială care dezorientează creierul, făcându-l să creadă că este încă ziuă, la ore târzii din noapte. Asta duce la un dezechilibru în eliberarea melatoninei. Acelaşi efect negativ îl au şi telefoanele mobile sau televizorul.

3. Mănâncă sănătos

O alimentaţie bazată pe cireşe, struguri, banane, fulgi de ovăz şi lapte vine să completeze deficitul secreţiei de melatonină. Nu este nevoie să apelaţi la calmante sau somnifere uşoare când puteţi apela la astfel de alimente magice.

4. Masaţi-vă mandibula

Majoritatea celor care au probleme cu somnul obişnuiesc să îşi scâşnească dinţii. Asta face ca muşchii mandibulei să fie extrem de încordaţi. Pentru un somn bun noaptea e important să masaţi de cinci ori pe zi, timp de 30 de secunde muşchii fălcii.

5. Respiraţi natural

Majoritatea au o respiraţie precipitată, ceea ce înseamnă că sistemul nervos este tot timpul în alertă. Asta creşte pulsul şi tensiunea. Dacă învăţăm să respirăm natural, adânc, cu toată cutia toracică ne relaxăm şi adormim adânc.

6. 10 minute de relaxare

Nu aveţi nevoie decât de 10 minute de stat într-o poziţie de relaxare în fundul patului înainte de a vă pune la somn. Nu vă gândiţi la nimic, respiraţi lent, nu deschideţi televizorul. La finalul şedinţei de relaxare veţi simţi că pleoapele devin mai grele.

7. Râdeţi straşnic

Râsul este cel mai bun somnifer. S-a demonstrat ştiinţific faptul că râsul combate stresul şi relaxează organismul. Râsul stimulează eliberarea de oxitocină în organism, hormon care ajută la relaxare şi întăreşte sistemul imunitar.

8. Ieşiţi la plimbare

Avem nevoie de multă lumină naturală pentru a stimula secreţia de melatonină şi serotonină. În plus, o plimbare în natură în fiecare seară, înainte de culcare linişteşte creierul şi îl pregăteşte pentru somn şi pentru vise frumoase şi creative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net