Încearcă şi tu să-ţi «antrenezi» intuiţia

Citeste tot despre: 

Specialistul Click!, psiholog Liliana Lupu, ne spune totul despre intuiţie.

Sunt încă multe întrebări fără răspuns în jurul acestui sentiment pe care oamenii de ştiinţă nu au reuşit să-l descifreze întru totul. Aparent, intuiţia funcţionează iraţional. Ea este activarea inconştientă a convingerilor noastre privind propria persoană şi lumea în care trăim.

Fii atent la cei din jur! Mulţi psihologi sunt de părere că intuiţia este o componentă a inteligenţei emoţionale. Prin urmare, trebuie să devenim mai buni observatori pentru a ne spori capacitatea de intuiţie.

Nu trece totul prin filtrul logicii! Pentru o persoană calculată, care nu crede în lucruri greu de explicat şi de înţeles, intuiţia nu este un sistem de gândire de încredere. Cu toate acestea, în afara informaţiilor care vin din afara noastră, şi sentimentele noastre au importanţa lor şi nu ar trebui să ni le reprimăm!

Nu neglija reacţiile corpului! Înainte de a lua o decizie, concentrează-te asupra fiecărei opţiuni pe care o ai şi încearcă să descoperi dacă primeşti o reacţie din partea corpului. Apoi, învaţă să recunoşti ce înseamnă acea senzaţie verificând în ce măsură decizia lua­tă a fost cea corectă. 

 Eliberează-ţi gândurile! Dacă vrei să-ţi dezvolţi intuiţia, acordă-ţi cel puţin zece minute de relaxare zilnic pentru a te elibera de grijile care te acaparează.

Citeşte şi:

Oamenii prea nervoşi pot avea probleme grave

Mamele singure, predispuse la afecţiuni

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1