Hrana îmbunătățește acuitatea vizuală. Ce alimente trebuie să cosumaţi

vedere.jpg

Hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor
foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Oamenii de știință britanici precizează că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor și îmbunătăţește acuitatea vizuală.

În urma unor cercetări susținute, specialiștii britanici recomandă consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână (somon sau ton, bogați în Omega 3), deoarece peștele  protejează ochii de factorii externi care-i obosesc, îi agresează și micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiştii.

Oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezintă concluziile specialiştilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, susțin specialiștii, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%. 

Știți că antioxidanții reduc riscul de degenerare maculară și cataractă

Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la antioxidanţi, în special la luteină şi la vitamina B6, aceste substanțe reduc riscul de degenerare maculară şi de cataractă, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA.

Fructele și legumele sunt alimente prietenoase pentru ochi

De asemenea, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte şi fructele şi legumele, surse excelente de Vitamina C şi E, în special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine şi un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson.

Carbohidrații rafinați și apariția degenerării maculare

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că o cantitate prea mare de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea albă sau pastele cresc riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au şi un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate repede în glucoză sau în zahăr în sânge. De aceea, specialiştii ne recomandă  să alegem pâinea şi pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1