Gutuile ne feresc de răceli

Ultima actualizare:

Pline de vitamina CPentru a ne păzi de răceala de toamnă, gutuile ne vin în ajutor cu multe vitamine. Cu un conţinut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu şi fier, aceste fructe întăresc sistemul imunitar şi îl ajută să lupte împotriva virozelor respiratorii. Sunt aliaţi în curele de slăbireAu puţine calorii şi sunt foarte bogate în fibre alimentare, care împiedică asimilarea grăsimilor. Cu 63 de calorii pe 100 de grame, gutuile asigură succesul în curele de slăbire. Nutriţioniştii recomandă persoanelor care vor să slăbească să mănânce două-trei gutui zilnic. De asemenea, au proprietăţi diuretice şi depurative, de aceea stimulează eliminarea toxinelor şi a kg în plus. Sunt o sursă bunăde antioxidanţiÎn lupta cu E-urile, antioxidanţii sunt cei care ne ajută să păstrăm organismul sănătos. Specialiştii au dezvăluit proprietăţi antioxidante uimitoare ascunse în pulpa deliciosului fruct. Aceştia au plasat gutuia în topul celor mai puternice arme în lupta cu radicalii liberi şi implicit cu îmbătrânirea prematură. Combat stările de vomăO singură felie de gutuie poate să taie greaţa şi combate stările de vomă. Mestecată încet, după masă, are capacitatea de a împrospăta respiraţia, îndepărtând mirosul urât al gurii.Întăresc inimaConsumul frecvent de gutui reduce nivelul de colesterol rău, care ne pune sănătatea inimii în pericol. Potasiul pe care-l găsim în aceste fructe ajută la prevenirea bolilor de inimă, reuşind astfel să menţină o tensiune optimă.Sucul de gutui vindecă pancreasulSucul de gutui face adevărate minuni în vindecarea insuficienţei pancreatice. Dacă suferiţi de această boală, beţi de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de gutui. Acesta este recomandat şi persoanelor anemice.

Compotul, foarte sănătos

Spre deosebire de alte fructe, gutuile îşi păstrează proprietăţile terapeutice chiar şi atunci când au fost preparate termic. Altfel spus, dulceaţa şi compotul de gutui au aceleaşi efecte benefice în afecţiunile digestive ca şi fructele crude. Prin preparare termică, însă sunt distruse unele vitamine, printre care şi vitamina C.

Seminţele de gutui, contra amigdalitei

Extern, gutuile pot fi folosite ca medicament. Seminţele sunt emoliente, iar pulpa fructului este tonică. Se adaugă 1-2 linguriţe de seminţe la 100 ml apă şi se lasă la fiert până capătă consistenţa unei gelatine. Se face gargară în caz de faringită, amigdalită, stomatită. Atenţie! Seminţele, consumate în cantitate mare, sunt otrăvitoare. Pot declanşa insuficienţă respiratorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net