Gripa 2020. Un bărbat vaccinat a murit din cauza gripei. Este al treilea deces din acest sezon

gripa.jpg

Foto: Shutterstock

Gripa a mai ucis un român. De această dată este vorba despre un piteştean în vârstă de 78 de ani, vaccinat, însă cu afecţiuni cronice care ar fi împiedicat formarea imunităţii. Este primul caz din Argeş şi al treilea la nivel naţional.

DSP Argeş a anunţat că numărul cazurilor confirmate de gripă în acest judeţ a ajuns la 61. Dintre acestea, 56 sunt copii şi cinci adulţi, potrivit ziaruldearges.ro.

Al treilea mort de gripă

Potrivit ultimelor rapoarte publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal, din care 2 tip A, subtip (H1)pdm09 si 1 tip B. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani din Dâmboviţa, o femeie de 47 de ani din Buzău şi bărbatul de 78 de ani din Piteşti.

Primele două victime nu erau vaccinate şi aveau şi alte probleme medicale. Pacientul decedat din Argeş era vaccinat antigripal. Însă suferea de boli cronice care i-au afectat imunitatea. Informaţika a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii.

CNSCBT mai transmite că numărul deceselor înregistrate din cauza gripei este mai mic faţă de anul trecut. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 34 decese confirmate cu virus gripal, din care 24 tip A, subtip (H1)pdm09, 6 subtip H3 şi 4 A nesubtipat.

Sute de cazuri de gripă, confirmate de laborator

Statisticile medicale mai arată că de la începutul sezonului până la 19 ianuarie, au fost confirmate de laborator 243 cazuri de gripă.

• 29 cazuri gripă cu virus AH3

• 32 cazuri gripă cu virus AH1

• 52 cazuri gripă A nesubtipat

• 130 cazuri gripă cu virus B

Până la 19 ianuarie,  au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Directorul Directorul de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, Amalia Şerban,  a spus,  miercuri, că mai sunt doar 70.000 de doze de vaccin antigripal din cele 1,5 milioane de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi că în acest moment niciun furnizor de vaccin nu mai are doze pe stoc.  Acum doar regulile de igienă ne mai pot ajuta să prevenim gripa. 

Citeşte şi: 

Gripa 2020. Prevenire gripă: cum e corect să strănuți și să te speli pe mâini. Virusul a ucis trei români

Cum deosebești gripa de raceală. Care sunt simptomele de gripă și cum trebuie să acționezi

Gripa 2020. Şcolile din Constanţa au primit covoraşe dezinfectate pentru a preveni gripa

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1