O femeie a murit de gripă. Este al doilea deces din acest sezon

Ultima actualizare:

    Gripa a făcut ravagii la începutul anului 2019. Numărul total al deceselor înregistrate ajungând la 135FOTO: adevarul.ro
Gripa a făcut ravagii la începutul anului 2019. Numărul total al deceselor înregistrate ajungând la 135FOTO: adevarul.ro

S-a înregistrat al doilea deces din cauza gripei din acest sezon. Este vorba despre o femeie de 47 de ani din municipiul Buzău, care a murit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. Testul rapid pe care l-a efectuat când a ajuns la spital a indicat că suferea de gripă cu virus de tip A.

Potrivit medicului Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău(DSP), femeia de 47 de ani a ajuns la spital pe 28 decembrie, cu febră ridicată şi stare generală proastă. Iniţial, a fost la secţia de boli infecţioase însă pentru că starea ei se altera, s-a decis transferul în secţia de Terapie Intensivă, unde a fost intubată. Femeia a murit luni dimineaţă, în jurul orei 1.00.

Istoricul medical al pacientei decedate din cauza gripei

”Pacienta de 47 de ani se afla în evidenţa medicului de familie pentru afecţiuni de tip aritmie extrasistolică, anxietate, obezitate gradul 2, era o pacientă care în mod obisnuit, aşa cum declară medicul de familie, îşi abandona frecvent şi foarte uşor schemele de tratament. Ultima prezentare la medicul de familie a fost pe 9 decembrie, pe 28 s-a prezentat la Spitalul Judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a ajuns cu febră înaltă şi alterarea stării generale. Pacienta a fost ulterior internată pentru că în urma investigaţiilor de început s-a constatat că are bronhopneumopatie acută, insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie, trombocitopenie, leucopenie severă. Pe 30 decembrie s-a produs decesul. Familia a refuzat necropsia, şi pentru că nu ne putem opune rezistenţei familiei, nu putem fixa un diagnostic de certitudine, însă avem un test rapid, orientativ, care indică gripă de tip A”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Ea a explicat că a fost recoltat exudat de la persoanele din familie, soţ, fiu şi o nepoată, cu care pacienta a locuit în ultima vreme.

”În spitalul judeţean nu au fost contacte în afara personalului medical şi în continuare monitorizăm situaţia din familie”, a explicat medicul.

Acesta este primul deces înregistrat la Buzău din cauza gripei în acest sezon rece şi al doilea la nivel naţional.

Citeşte şi:

Diferențele dintre gripă și răceală. Simptomele la care trebuie să fim atenți

Gripa atacă în forță! 33 de cazuri de infectări cu acest virus și un deces de la începutul sezonului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net