O femeie a murit de gripă. Este al doilea deces din acest sezon

raceala-gripa-medicamente-epidemie_gripa_2019.jpg

Gripa 2019 face ravagii în acest sezon: numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105
Gripa a făcut ravagii la începutul anului 2019. Numărul total al deceselor înregistrate ajungând la 135
FOTO: adevarul.ro

S-a înregistrat al doilea deces din cauza gripei din acest sezon. Este vorba despre o femeie de 47 de ani din municipiul Buzău, care a murit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. Testul rapid pe care l-a efectuat când a ajuns la spital a indicat că suferea de gripă cu virus de tip A.

Potrivit medicului Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău(DSP), femeia de 47 de ani a ajuns la spital pe 28 decembrie, cu febră ridicată şi stare generală proastă. Iniţial, a fost la secţia de boli infecţioase însă pentru că starea ei se altera, s-a decis transferul în secţia de Terapie Intensivă, unde a fost intubată. Femeia a murit luni dimineaţă, în jurul orei 1.00.

Istoricul medical al pacientei decedate din cauza gripei

”Pacienta de 47 de ani se afla în evidenţa medicului de familie pentru afecţiuni de tip aritmie extrasistolică, anxietate, obezitate gradul 2, era o pacientă care în mod obisnuit, aşa cum declară medicul de familie, îşi abandona frecvent şi foarte uşor schemele de tratament. Ultima prezentare la medicul de familie a fost pe 9 decembrie, pe 28 s-a prezentat la Spitalul Judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a ajuns cu febră înaltă şi alterarea stării generale. Pacienta a fost ulterior internată pentru că în urma investigaţiilor de început s-a constatat că are bronhopneumopatie acută, insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie, trombocitopenie, leucopenie severă. Pe 30 decembrie s-a produs decesul. Familia a refuzat necropsia, şi pentru că nu ne putem opune rezistenţei familiei, nu putem fixa un diagnostic de certitudine, însă avem un test rapid, orientativ, care indică gripă de tip A”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Ea a explicat că a fost recoltat exudat de la persoanele din familie, soţ, fiu şi o nepoată, cu care pacienta a locuit în ultima vreme.

”În spitalul judeţean nu au fost contacte în afara personalului medical şi în continuare monitorizăm situaţia din familie”, a explicat medicul.

Acesta este primul deces înregistrat la Buzău din cauza gripei în acest sezon rece şi al doilea la nivel naţional.

 

Citeşte şi:

 

Diferențele dintre gripă și răceală. Simptomele la care trebuie să fim atenți

Gripa atacă în forță! 33 de cazuri de infectări cu acest virus și un deces de la începutul sezonului

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1