Gândurile negative te îmbolnăvesc! Acestea sunt cele mai frecvente boli

Așa cum gândurile pozitive ne influențează starea de sănătate, și cele negatve ne afectează mai mult decât am crede. De fapt, gândurile "negre" pot duce şi la deteriorarea stării de sănătate şi implicit la apariţia unor boli.

Persoanele stresate și îngrijorate se îmbolnăvesc de ulcer, tinerii care nu au suficientă încredere în ei se confruntă cu acneea, iar cei care sunt nemulțumiți de realizările lor fac boli de ficat. 

În cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului, de la cele mai uşoare până la boli foarte grave, susține psihologul Laura Maria Cojocaru. 

Gândurile negative te îmbolnăvesc

“Rostul bolilor fizice este acela de a conştientiza asupra suferinţei sufleteşti şi necesită vindecarea ei. De multe ori, nu dăm importanţă unei suferinţe sufleteşti, o ignorăm şi credem că aceasta nu se poate transforma într-o boala fizică. Din contra, cu cât lăsăm mai multe o boală sufletească netratată, cu atât mai intens va fi procesul de somatizare. Boala sufletească se va transforma în boala fizică, nu imediat, dar în câteva luni sau ani", a precizat aceasta.

Cele mai frecvente boli

Gndurile noastre negative sunt cele care declanșează bolile, iar gândurile pozitive ar putea fi tratamentul universal pentru majoritatea maladiilor. Pe acest principiu s-a bazat chinezul Li Ching Yuen pentru a duce o viață cât mai lungă.

Iată câteva exemple cum gândurile negative pot provoca anumite boli: 

1. Gelozia provoacă boli oncologice și slăbește sistemul imunitar 

2. Răzbunarea provoacă boli de piele și dureri de gât 

3. Lipsa principiilor morale provoacă boli cronice, infecții și boli de piele 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Și tu îl consumi zilnic

Tu știi ce mănânci? Drogul ascuns din mâncare ce îți poate distruge creierul

Loading...

Citește și

  • Înotul în piscine poate cauza numeroase afecţiuni ale pielii. Ele apar din cauza unei dezinfecţii incorecte sau insuficiente a apei. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune care sunt afecţiunile pe care le poţi lua de la ştrand şi cum să te fereşti de ele.

  • Conţin flavonoide, glucozide, tanin şi uleiuri esenţiale, substanţe care au efect benefic asupra organismului. Iată câteva afecţiuni remediate cu salcâm.

  • În popor i se mai spune şi negelariţă, pentru că este cel mai bun leac împotriva negilor. Este recunoscută însă şi pentru proprietăţile sale în tratamentul bolilor hepato-biliare. Află mai multe despre afecţiunile pe care le vindecă în acest material!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1