Fumatul dăunează vieţii sexuale

CLIIMA20140507_0020_1.jpg

Fumatul este responsabil de pierderea mai accelerată a dorinței sexuale și a atracției sexuale față de partener

Știm cât de periculos este fumatul pentru sănătate. Însă acest obicei dăunează înclusiv vieții sexuale şi fertilităţii, afectaţi fiind atât bărbaţii, cât şi femeile.

Poate cauza impotență

Fumatul afectează erecția deoarece cauzează spasme ale arterelor, ceea ce împiedică circulația sângelui spre organele genitale. Totodată, fumatul atrofiază arterele și le reduce elasticitatea, primele afectate fiind chiar cele din zona organelor reproductive, deoarece acestea sunt cele mai sensibile și mai înguste.

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au descoperit că bărbații care fumează în jur de 20 de țigări pe zi au un risc cu 60% mai mare de a suferi de disfuncții erectile în comparaţie cu cei care nu au acest obicei. Și cei care fumează ocazional sunt la fel de afectați, întrucât substanțele toxice din țigări rămân în organism pentru o perioadă lungă de timp.

Scade apetitul sexual

Libidoul, o componentă esențială a vieții sexuale normale, este de asemenea, afectat de fumat. Acest obicei nesănătos este responsabil de pierderea mai accelerată a dorinței sexuale și a atracției sexuale față de partener.

Țigările cresc nivelul de monoxid de carbon din sânge, care inhibă producția de testosteron, hormon responsabil de prezența dorinței sexuale. Această problemă are, în cele mai multe cazuri, și consecințe de natură psihică. În combinație cu disfuncțiile erectile, lipsa apetitului sexual duce la acumularea frustrărilor. Din această cauză, contactele sexuale vor fi mai rare, ceea ce poate duce la răcirea relaţiei.

Calitatea spermei are de suferit

Fumatul este vinovat și de scăderea calității spermei, mai exact, mobilitatea spermatozoizilor este diminuată. „De asemenea, atât fertilizarea în vitro (FIV), cât și injecția intracitoplasmatică cu spermă au rate de succes mai mici dacă bărbatul este fumător.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1