Frunzele de pătrunjel calmează febra

CLIIMA20121121_0023_1.jpg

Mai multe detalii, în cartea „Sănătate prin seminţe, legume şi fructe”, editura Fiat Lux. Pentru comenzi, puteţi suna la 021-331.68.94 sau 0723-327.124.
Citeste tot despre: 

Renumitul fitoterapeut dr. farm. Ovidiu Bojor ne vorbeşte, în ultimul episod al serialului nostru, despre una din cele mai populare legume folosite la gătit: pătrunjelul. Frunzele şi rădăcinile de pătrunjel sunt recunoscute pentru virtuţile lor vindecătoare.

Rădăcinile

* sunt un diuretic important, recomandat în afecţiuni renale, cu deosebire în litiaze;
* au un rol tonic-aperitiv, fiind un stimulent general;
* prezintă proprietăţi antixeroftalmice, xeroftalmia caracterizându-se prin uscarea conjunctivei şi a corneei, provocată de lipsa vitaminei A şi de insuficienţa secreţiei lacrimale.

Frunzele

* adăugate în preparate culinare, au efect tonic-aperitiv;
* ajută la calmarea febrei;
* sunt un stimulent antianemic şi antirahitic;
* extern, sucul de frunze de pătrunjel combate nevralgiile; antiinflamator, se recomandă în iritaţii ale pielii, înţepături de insecte, ca şi în inflamaţii ale ochilor.

Loading...