Fructele care alungă balonarea și crampele abdominale

fenicul.jpg

fenicul, balonare, crampe abdominale, flatulenta, constipatie
Extractele din fenicul pot fi folosite de persoanele de toate vârstele, reduc flatulenţa şi ajută la eliminarea gazelor intestinale.
www.clicksanatate.ro

Adăugate în salate și în aluatul pentru pâine sau consumate sub formă de ceai, fructele de fenicul, numite impropriu semințe, au acţiune expectorantă, sedativă, diuretică şi carminativă (favorizează eliminarea gazelor intestinale).

Ușurează digestia

În anumite părţi ale lumii, este o practică destul de comună ca oamenii să mestece fructe de fenicul după mesele principale. Acest truc facilitează digestia şi elimină respiraţia urât mirositoare. Anumiţi compuşi din uleiurile esenţiale ce se regăsesc în fenicul stimulează secreţia de sucuri gastrice şi digestive şi, de asemenea, reduc inflamaţia de la nivelul stomacului şi intestinelor. Planta facilitează absorbţia substanţelor nutritive din alimente şi poate trata constipaţia. Astfel, feniculul protejează corpul de o gamă largă de probleme intestinale, mai ales că are proprietăţi antispastice.

Feniculul este un remediu extrem de popular împotriva flatulenţei, datorită proprietăţilor sale carminative: absoarbe gazele din stomac şi linişteşte crampele. Extractele din fenicul pot fi folosite de persoanele de toate vârstele, începând de la sugari şi copii, până la vârstnici, întrucât reduc flatulenţa şi ajută la eliminarea gazelor din intestine.

Pentru tulburări digestive şi pentru calmarea spasmelor stomacului şi intestinelor, se recomandă un remediu simplu. O jumătate de linguriţă de fructe de fenicul se lasă la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă lichidul 10-15 minute. Se beau 2-3 căni pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Info

Studiile arată că feniculul poate reduce simptomele menstruaţiilor dureroase. Planta are anumite proprietăţi care reglează ciclul menstrual.

Află pe Clicksanatate.ro cum să folosești feniculul dacă suferi de hipertensiune!

Cele mai periculoase alimente pentru stomacul tău

Cum să-ți faci un gomaj anticelulitic la tine acasă

Loading...

Citește și

  • Feniculul , o plantă folosită încă din Antichitate, atât în bazinul mediteranean, cât şi în Asia, este cultivat astăzi pe toate continentele. Ca aromă şi înfăţişare, feniculul seamănă cu anasonul şi cu mărarul. În ţara noastră, numele plantei variază : chimen dulce, anason dulce, secară de grădină.

  • Ai des senzaţia de disconfort gastric, suferi de indigestie şi balonare? S-ar putea ca anumite obiceiuri pe care le ai să fie vinovate! Iată mai jos câteva sfaturi care îţi vor prinde foarte bine dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea sistemului digestiv.