Firele de păr de pe corp te pot îmbolnăvi

Citeste tot despre: 

În dorinţa de a avea cea mai fină piele pentru plaja care ne aşteaptă, facem exces de lame şi alte aparate de epilare sau bărbierit. Atenţie, însă! Firele de păr îţi pot da bătăi de cap. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune cum putem preveni foliculita.

Ce este foliculita?

În timpul epilării, firele de păr pot fi lezate. Apar astfel "porţi" de intrare pentru bacterii sau ciuperci, existente în mod normal pe pielea fiecăruia dintre noi.

Acestea devin greu de suportat prin aspectul neplăcut al pielii, manifestat prin înroşirea pielii din jurul orificiilor firelor de păr.

Vrei să câştigi în greutate? Iată „dieta” de îngrăşare!

Iată şase motive să bem apă!

Scorţişoara are efecte tonice, digestive şi antiseptice

Ce nebunie! Englezii ne spun să mâncăm fructe nespălate

Cum prevenim apariţia acestei inflamaţii?

Schimbaţi modul de epilare. Se recomandă epilarea cu ceară, epilatorul determinând frecvent inflamaţii la nivelul firelor de păr incorect tăiate.

Aplicaţi loţiuni antiinflamatoare dermatocosmetice după epilat.

Evitaţi utilizarea în comun a obiectelor de igienă personală, a uleiurilor de corp imediat după epilat.

Evitaţi să purtaţi haine prea strâmte, sau din material sintetic, care nu lasă pielea să respire şi determină acumularea şi stagnarea bacteriilor la nivel cutanat.

Cum tratăm foliculita?

Nu se recomandă utilizarea produselor din plante, deoarece acestea au potenţial alergizant local, determinând sensibilizări ale pielii.În cazurile severe, pot fi utilizate creme cu antibiotice sau antiinflamatoare, acestea fiind însă prescrise doar de către medicul dermatolog.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1