Fibromialgia, o altă față a oboselii

durere.jpg

fibromialgie, oboseala, durere musculara, durere de spate, durere de gat
este 70% din cazurile de fibromialgie sunt depistate la femei, cele mai afectate fiind cele cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani.
www.clicksanatate.ro

Durerile musculare care determină o stare de oboseală accentuată pot semnala prezenţa fibromialgiei, sindrom cu manifestări confuze, ale cărei cauze nu sunt pe deplin cunoscute.

Pentru că simptomele sindromului se confundă cu cele ale bolilor reumatismale, fibromialgia este diagnosticată, de cele mai multe ori, greşit. De asemenea, este confundată cu oboseala cronică. Se poate vorbi de fibromialgie atunci când durerile de spate, de umeri, gât şi articulaţii ale membrelor persistă de cel puţin 3 luni, când acestea devin greu de suportat şi când sunt însoţite şi de tulburări de somn şi de oboseală accentuată.

Un alt criteriu de diagnostic este apariţia senzaţiei de durere la presiunea în anumite puncte sensibile caracteristice fibromialgiei, cel puţin 11 din 18. Alături de aceste simptome, mai pot apărea stări depresive, anxietate, rigiditate sau înţepenirea corpului, dureri de cap şi faciale, tulburări digestive, precum şi unele probleme de concentrare. Simptomele se pot amplifica în contextul unor evenimente stresante sau după unele traume fizice.

Femeile, mai afectate

Peste 70% din cazurile de fibromialgie sunt depistate la femei, cele mai afectate fiind cele cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani. Potrivit mai multor cercetări, hormonii sexuali feminini ar fi implicați. Dimpotrivă, testosteronul, hormon sexual masculin, le oferă bărbaţilor o oarecare protecţie în faţa fibromialgiei.

Află pe Clicksanatate.ro când este nevoie să mergi la medic dacă ai dureri musculare și oboseală!

Vitaminele indispensabile în anotimpul rece

Cum să devii mai energic
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Urgenţele cotidiene şi implicarea în numeroase proiecte sau joburi sunt cauzele majore ale oboselii cronice. Pentru a fi „eficiente", multe persoane care acuză o stare generală de slăbiciune nu se odihnesc suficient şi alimentaţia lor este săracă în nutrienţi. Din cauza stresului, mulţi fumători „se revigorează" zilnic cu ajutorul ţigărilor. De fapt, oboseala cronică este rezultatul unei epuizări fizice şi psihice.

  • cimbrisor remedii

    Majoritatea oamenilor suferă, la un moment dat, de inflamaţii şi dureri ale muşchilor, care pot deveni chinuitoare. Deşi de cele mai multe ori acestea dispar în câteva zile de repaos, sunt cazuri în care pot ţine chiar câteva luni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1