Extractul de crețișoară, aliat al sănătății femeilor

cretisoara.jpg

cretisoara
Crețișoara este considerată un panaceu în bolile femeiești
foto: pixabay.com

Crețișoara este o plantă foarte apreciată. În lume există aproape 500 de varietăți. Cea mai cunoscută este Alchemilla Vulgaris, ce se folosește în medicina tradițională încă din Antichitate. Extractul de crețișoară este considerat un aliat al sănătății femeilor.

Crețișoara este considerată un panaceu în bolile femeiești, atât în legătură cu infertilitatea, dar și cu menopauza sau menstruația. Alchemilla (denumirea latină a plantei) conține și taninuri care au efecte asupra bolilor aparatului genital feminin. În mod popular, planta poartă denumirea de Veștmântul Maicii Domnului.

Există rezultate promițătoare în cazul endometriozei, o afecțiune a aparatului genital feminin, ce poate duce la infertilitate. 

Pentru femeile care au intrat la menopauză, crețișoara poate fi de mare folos. În plus, pentru femeile de vârsta a treia este de ajutor și în cazul aparatului cardiovascular și al proceselor oxidative. 

Creţişoara combate sterilitatea

Creţişoara, cunoscută şi sub numele de „Planta femeilor," tratează o varietate de boli, de la sterilitate şi chisturi ovariene şi până la fibroame uterine. Infuzia de creţişoară ajută femeile care au probleme cu păstrarea sarcinii şi să evite avortul spontan.

În acelaşi timp, infuzia şi tinctura au efect tonic uterin, fiind indicate în cazul femeilor care au născut. Ceaiurile de creţişoară combat menoragiile (sângerările menstruale abundente), metroragiile (sângerările uterine intermenstruale), dar şi cistitele însoţite de migrene.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1