Efectele adverse ale pastilelor: de ce să ții cont

pastile.jpg

medicamente, pastile, efecte secundare, reactii adverse, raportare reactii adverse
Orice reacţie adversă apărută în urma administrării unui medicament trebuie raportată medicului sau farmacistului.
www.clicksanatate.ro

Este esențial ca, înainte de a lua un medicament, să îi citești prospectul, pentru a afla ce reacții adverse ar putea avea.

Raportul beneficiu – risc trebuie întotdeauna luat în considerare atunci când se prescrie sau se administrează un medicament, de aceea, efectele adverse trebuie luate în considerare. În majoritatea cazurilor, reacțiile secundare nu sunt grave și reversibile. De asemenea, nu toată lumea reacționează asemănător la acealași tratament medicamentos. În alte cazuri, reacțiile nu apar imediat, ci la o distanță de 7-21 de zile.

Atunci când îți indică un medicament, doctorul sau farmacistul trebuie să îți comunice care sunt posibilele reacții adverse. Pentru a reduce riscul apariției acestora, informează medicul ce alte tratamente urmezi, inclusiv naturiste (ceaiuri, tincturi) sau cu suplimente alimentare.

Orice reacție adversă apărută în urma administrării unui medicament trebuie raportată medicului sau farmacistului. De asemenea, pe pagina web a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale – www.anm.ro - găsești mai multe informații despre reacțiile adverse ale medicamentului, precum și modul în care le poți raporta.

De reținut!

În cazul în care observi o reacție adversă gravă, oprește tratamentul și mergi la medic.

Află pe Clicksanatate.ro la ce reacții secundare te poți aștepta!

Cele mai bune sucuri cu care poți înlocui cafeaua

Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?

loading...
Loading...

Citește și

  • efecte secundare paracetamol sanatate sfaturi

    Alături de acidul acetilsalicilic şi ibuprofen, paracetamolul este unul dintre cele mai des întrebuinţate analgezice la nivel mondial, fiind administrat împotriva durerilor cu intensitate mică spre medie, acesta aparţine grupului de inhibitor de ciclooxigenaza (analgezice neopioide).

  • Pilulele contraceptive sunt o metodă sigură de a preveni sarcinile nedorite, însă, pe de altă parte, pot afecta sănătatea prin efectele adverse pe care le au. Află care sunt acestea.