Echinacea ne scapă de febră

Citeste tot despre: 

Echinacea este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale şi asta deoarece are unul dintre cele mai importante roluri să stimuleze sistemul imunitar!

Acţionează prin diverse metode printre care şi creşterea producerii de celule albe din sânge şi întărirea pereţilor celulari astfel încât bacteriile şi viruşii să nu afecteze organismul.

Planta are calităţi antiseptice, depurative, este antifebrilă, antivirală şi antibacteriană. Totodată, scurtează perioada de convalescenţă. Un alt avantaj este acela că ajută la detoxifierea organismului, stimulând activitatea hepatobiliară.

Tratamentul standard pentru amplificarea imunităţii este de 30 de zile, dar pentru cei la care boala deja s-a instalat, rezultate bune se văd din primele zile de la administrarea plantei. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, echinacea este folosită şi extern, prin creme şi unguente, pentru tratarea rănilor greu vindecabile. Atenţie!

Planta este contraindicată persoanelor care suferă de boli precum cele autoimune (lupus eritematos, scleroză în plăci, hepatită autoimună, tiroidită Hashimoto), TBC şi SIDA, în perioada activă.

Loading...