Dovleacul protejează organismul în anotimpul rece

Dovleacul este una dintre cele mai răspândite legume din țara noastră. Este sărac în calorii, dar bogat în vitamine și antioxidanți. Terapeuții menționează că această legumă conține fibre alimentare care protejează mucoasa colonului, având și un conținut important de betacaroten, substanță care protejează pielea și sistemul nervos. Cercetările au evidențiat că pulpa legumei și semințele acesteia sunt benefice pentru afecțiunile cardiovasulare și pentru unele disfuncții ale prostatei. Specialiștii menționează că valoroasele proprietăți terapeutice ale dovleacul se datorează compoziției sale bogate în calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, vitamine, acizi, lecitină, zaharuri și enzime cu rol antihelmintic.

Dovleacul are o mare putere de detoxifiere

Studiind  compoziția dovleacului, terapeuții au constatat că  această legumă are o mare putere de detoxifiere. Pulpa dovleacului conține vitaminele : A, C, E și minerale benefice  în cura de detoxifiere a organismului. Pentru  eliminarea toxinelor, nutriționiștii recomandă o cură cu dovleac copt, de 2 ori pe zi ( câte o bucată de 200 g)  și suc din pulpă crudă  de dovleac ( câte un pahar de  100 ml).

Pasta din semințe de dovleac este un leac străvechi, care vine în ajutorul  multor afecțiuni. De exemplu, pasta din semințe de dovleac  ameliorează durerile  provocate de  adenomul de prostate..

Dovlecii se recoltează atunci când sunt bine copți

Pentru prepararea leacurilor, dar și în preparatele culinare, dovlecii se recoltează când sunt  foarte bine copți. De asemenea, pentru a fi folosiți  mai multă vreme după recoltare, dovlecii  trebuie depozitați  în spații uscate și bine ventilate.     

Mierea de dovleac, un leac pentru afecțiunile cardiovasculare și hepaice

Semințele, mierea de dovleac  dar și tinctura sunt bogate în  vitamine și  microelemente care ajută sănătatea inimii,  ficatului, articulațiile, pielea și prostata.   

Datorită cantității semnificative  de betacaroten, de potasiu și unei  cantități  modeste de sodiu, terapeuții evidențiază că preparatele din dovleac (mierea, tinctura naturală, sucul)  sunt tonice care revigorează organismul.     

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1