Declanşează «salatiada» şi scapi de 2 kg într-o săptămână

Ultima actualizare:

Legumele sunt aliatul perfect în dietele de slăbire şi, pe lângă proprietăţile lor nutritive, aduc şi aportul de energie necesar în zilele caniculare sau imunitatea de care avem nevoie în perioade de risc epidemiologic, cum este cea pe care o traversăm. Nu vă gândiţi însă că trebuie să consumaţi doar salate toată ziua, aveţi voie şi alte produse, ne sfătuieşte nutriţionistul Carmen Ţenescu.

Poţi slăbi până la 2 kg într-o săptămână şi îţi poţi asigura o imunitate puternică, fără aport de medicamente, dacă te aliezi, la micul dejun, prânz şi cină, cu diferite mix-uri de salate. Aceste salate se pot prepara din oricare dintre ingredientele următoare: salată verde, sfeclă roşie, mozzarela, ou fiert, ton, porumb, seminţe, ardei gras, castravete, spanac, fasole verde, avocado, roşii, brânză telemea şi cubuleţe de carne slabă. Micul dejun poate consta fie într-un bol de salată de fructe, fie în două felii de pâine + o jumătate de avocado + o lingură de cremă de brânză, fie într-un iaurt sau 150 ml lapte + 2 linguri de cereale (mix de cereale/ fructe uscate/ seminţe la alegere) ori o felie de pâine cu unt + o felie de caşcaval + un ou fiert. „Este suficient ca două zile pe săptămână să consumăm la prânz doar mix de salată, iar trei zile pe săptămână să includem în meniu o palmă de carne slabă, la alegere (pasăre/ peşte/ porc etc.) alături de un bol de salată verde, cu roşie, castravete şi o linguriţă de ulei de măsline. La masa de seară, cel puţin două zile pe săptămână este indicat să consumăm un mix de salată de legume la alegere, iar alte două zile să mizăm pe lactate: o felie de brânză cu două roşii sau o jumătate de avocado cu o felie de brânză. Alte două variante pot fi o cană de sana/chefir, plus o felie de pâine sau o cană de supă-cremă de legume şi câteva cubuleţe de telemea - pentru ca rezultatul dietei să fie vizibil”, a explicat Carmen Ţenescu. 

Beneficiile legumelor din «salatiadă» 

  • Salata verde este o sursă de fibre naturale care ajută la reducerea colesterolului „rău” şi la controlul glicemiei. Susţine pierderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi sănătoase. Salata normalizează tranzitul intestinal şi previne bolile digestive. 
  • Spanacul este o importantă sursă de calciu, vitamine, fier şi antioxidanţi, fiind un aliment excelent în orice dietă fără carne sau lactate. Conţinând în mare parte doar apă, spanacul este sărac în calorii, dar plin de nutrienţi precum: vitaminele K, A şi C, magneziu, acid folic şi antioxidanţi, esenţiale pentru oase sănătoase, energie, sânge sănătos, pentru muşchi, nervi şi inimă. 
  • Sfecla şi sucul de sfeclă îmbunătăţesc sănătatea inimii. Are un conţinut ridicat de nitraţi sănătoşi pentru inimă şi tensiunea arterială, un antioxidant numit acid alfa-lipoic, recomandat pentru problemele nervoase legate de diabet. Poate fi consumată atât în stare naturală, ca ingredient în salată, cât şi fiartă sau coaptă ori sub formă de suc. 
  • Roşiile consumate crude sau preparate conţin licopen, un puternic antioxidant care poate avea un rol important în prevenirea cancerului. Alţi antioxidanţi puternici din roşii sunt: luteina şi zeaxantina, care protejază vederea. 
  • Ardeii dulci, indiferent de culoare, conţin numeroşi antioxidanţi. Pot fi adăugaţi în salate, mâncăruri sau pot fi serviţi ca atare alături de ouă, sandwich-uri sau hummus. 
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net