De ce e BINE să bei apă caldă cu lămâie dimineaţa

apa_cu_lamaie.jpg

Lămâia are calităţi antiseptice
clicksanatate.ro

Obiceiul de a bea apă caldă cu lămâie dimineaţa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru sănătatea ta. Există o mulţime de beneficii pe care acest gest banal le aduce organismului.

Nu-ţi poţi imagina începutul de zi fără o cafea aromată, care îţi trezeste simturile? Îţi propun să înlocuieşti acest tabiet cu apă caldă cu lămâie dimineaţa, la primă oră. După ce savurezi băutură acrişoară, mai aşteaptă o jumătate de oră, timp în care se îmbunătăţeşte digestia şi se produce o detoxificare a colonului, după care îţi poţi savura cafeaua preferată.

 

Apa caldă cu lămâie dimineaţa combate constipaţia

Este foarte important să consumi apă cu lămâie pe stomacul gol, că să cureţi intestinele de toxine. În acelaşi timp, băutura stimulează ficatul să elimine bilă, care este necesară procesului de digestie. Toate astea se traduc prin simptome mai puţine de indigestie, adică arsuri la stomac, balonare şi constipaţie.

 

Tratează inflamaţiile

Deşi este acidă, lămâia când intră în contact cu sucul gastric devine alcalină. Mai precis, în timpul metabolizării, acidul citric nu mai creează în corp aciditate şi astfel nu se mai produc inflamaţii.

 

Reglează nivelul pH-ul în corp

Alimentele alcaline cresc cantitatea de oxigen din sânge şi echilibrează pH-ul în corp.

Citește continuarea aici

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1