Dăruiește zâmbete, mai multe zâmbete ca oricând! Împreună cu Orbit!

De când lumea se știe că zâmbetul e asemenea unei porți deschise. Către noi, dar și către semenul nostru. E nu doar atributul nostru primordial în relația cu ceilalți, fie ei părinți, amici, iubiți sau simpli oameni de pe stradă, ci și o veritabilă „unealtă” pe care o purtăm mereu cu noi și care ne poate ajuta să trecem peste o groază de probleme profesionale sau personale mult mai repede și mai eficient decât credem!

„unealtă” pe care o purtăm mereu cu noi și care ne poate ajuta să trecem peste o groază de probleme profesionale sau personale mult mai repede și mai eficient decât credem!

Altfel spus, este iar timpul să zâmbim mai mult! Este ceea ce ne propune sau repropune și Orbit România, care în perioada 8 octombrie – 30 noiembrie organizează o nouă campanie specială, dedicată zâmbetelor copiilor noștri.

Un copil știe să zâmbească la nici două ore de la venirea sa pe lume! Își va întâmpina mereu părinții, și mai târziu prietenii, cu un zâmbet inocent întipărit cu generozitate pe fața sa. Orbit știe însă că există și copii și adolescenți al căror zâmbet e frânt deseori de o dantură imperfectă sau mai rău, stricată de-a dreptul.

La nivel planetar, potrivit datelor cele mai recente ale Organizației Mondiale a Sănătății, între 60% și 90% dintre copiii care merg la școală se confruntă cu problema dureroasă a cariilor dentare. Iar chestiunea centrală nu ar fi prezența cariilor, ci faptul că mulți dintre copiii noștri nu au, din diverse motive, acces la îngrijirea medicală orală necesară.

Tocmai acesta e unul dintre obiectivele campaniei Orbit „Dăruiește zâmbete”! Să creeze o mișcare care să ajute milioane de copii, nu doar din România, ci din întreaga lume, să aibă o dantură sănătoasă, care să le permită să zâmbească cu încredere zi de zi și să obțină, la rându-le, o mulțime de alte zâmbete. Altfel spus, să-și arate, să-și expună dinții! Albi ca zăpada și drepți și semeți, asemenea unor soldați!

Fiindcă cine altcineva dacă nu Orbit știe cel mai bine că încrederea în propriile forțe, în propriul zâmbet e o carte de vizită fără egal, mai ales pentru un copil?! Încrederea în sine este o parte esențială pentru toate aspectele dezvoltării sănătoase a copiilor și pentru succesul lor școlar. O știu părinții, o descoperă și cei mici! Când ești copil, lumea poate fi uneori un loc extrem de provocator, ba chiar de-a dreptul intimidant. În fiecare zi, te confrunți cu situații noi, cu colegi noi si poți interacționa cu oameni pe care nu-i cunoști. Iată de ce, copilul trebuie să fie încrezător în fortele proprii, să fie dornic să învețe cât mai multe lucruri noi, să deprindă abilități la care poate nici n-a visat și, mai ales, să facă față provocărilor. Iar pentru a avea încredere în propria reușită are mare nevoie de un zâmbet strălucitor!

Campanie Orbit mai are însă și un alt țel: acela de a-i ajuta pe cei mai mici să zâmbească și să aibă încredere în ei! Orbit „Dăruiește zâmbete” și-a propus ca 1% din valoarea fiecărui pachet de gumă Orbit vândut în perioada 8 octombrie – 30 noiembrie să fie redirecționată către SOS Satele Copiilor România.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, campania Orbit din acest an are ca scop implementarea a noi programe de dezvoltare personală ce vor contribui la integrarea socială a copiilor ce provin din medii defavorizate și la creșterea încrederii lor în propriile forțe, prin dezvoltarea abilităților de comunicare și a spiritului de lucru în echipă. Dar pe lângă acestea, se vor încredința mai ușor celor din jur. Mii de copii vor învăța să aibă mai multă încredere în adulți și în zâmbetele sincere ale acestora! Fiecare dintre noi poate face din nou acest lucru bineștiind că o mică parte din pachetul de gumă preferat pe care-l cumpără cu regularitate îl va ajuta și pe un copil de la „SOS Satele României”. 13.500 de copii pot da deja mărturie despre importanța cursurilor de igienă dentară și programe de dezvoltare personală organizate de Orbit în comunitățile lor.  

Într-un fel noua campanie Orbit răspunde și întrebării noastre ascunse: de câte feluri sunt zâmbetele? E simplu, fiecare om zâmbește în felul său. Fiindcă fiecare dintre noi e unic și zâmbetul său e la fel de unic! Și de neprețuit!

Fiecare zâmbet contează! Află mai multe despre campanie: https://daruiestezambete.mestecaorbit.ro/

 

Loading...