Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în cosmetică

Citeste tot despre: 

Bun în bucătărie, ca agent de afânare, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi în treburile casnice sau în ameliorarea anumitor probleme de sănătate. Uite principalele întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu, care este de foarte mare ajutor în cosmetică! Merită să încerci!

  • Piele mai fină. Înainte de a-ţi face baie, adaugă în cadă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Acesta îţi va face pielea mai fină şi mai netedă. Poate fi şi un bun exfoliant. Amestecă 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingură de fulgi de ovăz şi 3 linguri de apă. Freacă-te cu această pastă pe tot corpul, cu mişcări circulare, şi apoi spală-te cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru faţă, dar ai grijă să nu freci prea tare. 
  • Deodorant. Pune 3 linguri de bicarbonat într-un vas şi adaugă 3-5 picături din uleiul esenţial pe care îl preferi, amestecă-le şi deodorantul este gata. Aplică-l cu buretele de la pudra de faţă sau cu o pensula, la subraţ, şi va neutraliza mirosul neplăcut.
  • Şampon. Pune bicarbonat de sodiu în şamponul preferat şi vei obţine un şampon purificator uimitor, care îţi va curăţa părul de resturile pe care produsele de styling le lasă în urma lor. Este bine să-ţi speli părul astfel o dată sau de două ori pe lună. 
  • Apă de gură. Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 3 picături de ulei esenţial de mentă (sau de eucalipt) într-un pahar de apă. Îţi va împrospăta respiraţia şi va înlătura bacteriile.
  • Dantură mai albă. Poţi să pui bicarbonat pe periuţa de dinţi şi să te speli ca de obicei sau poţi pune pasta ta preferată de dinţi pe periuţă, presară puţin bicarbonat de sodiu deasupra şi spală-te pe dinţi cu acest amestec. Se poate folosi 2-3 zile, apoi revino la ritualul obişnuit. 

  • Curaţă pensulele de machiaj. Bicarbonatul te va ajuta să elimini uleiurile şi surplusul de la produsele cosmetice. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu o ceaşcă de apă. Înmoaie pensulele de make-up în soluţia obţinută, apoi clăteşte-le cu apă şi lasă-le la uscat.
  • Săculeţi parfumaţi. Amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 3-5 picături de ulei esenţial şi pune acest mixt într-un săculeţ. Apoi, aşază-le oriunde doreşti şi bucură-te de mirosul plăcut. 
  • Spală fructele şi legumele. Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale bicarbonatului de sodiu este de a spăla fructele şi legumele cu el. Este natural, uşor şi eficient.
  • Flori proaspete. Adaugă o linguriţă de bicarbonat în vaza cu flori şi acestea vor rămâne proaspete mai mult timp.
  • Analgezic. Dacă ai o erupţie cutanată pe piele, o muşcătură de insectă sau o înţepătură de albină, freacă locul cu bicarbonat de sodiu şi îţi va trece, scrie sanatatesistaredebine.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1