Cum scapi de cicatrici cu remedii naturiste

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Semnele inestetice de pe piele, rămase în urma unor tăieturi, căzături sau chiar vergeturi pot fi atenuate cu diverse remedii naturiste.

Dacă decizi să le foloseşti, vei observa cum, puţin câte puţin, pielea ta va arăta din nou sănătoasă şi vei scăpa de cicatrici. 

  • Zeama de lămâie. Acest ingredient simplu te poate ajuta să ameliorezi aspectul cicatricilor şi chiar să le elimini. Şi asta pentru că lămâile sunt bogate în acizi afla-hidroxi, care facilitează îndepărtarea celulelor moarte într-un mod asemănător cu înălbitorul. Curăţă-ţi bine pielea, apoi înmoaie un tampon de vată în zeama de lămâie şi aplică lichidul pe regiunea vizată. Lasă 10 minute, apoi clăteşte-te. Dacă trebuie să ieşi afară după ce ai aplicat acest remediu, nu uita să foloseşti o cremă de protecţie solară.
  • Mierea. Şi mierea este utilă pentru a elimina cicatricile. Acest produs stimulează regenerarea ţesuturilor şi constituie un tratament foarte eficient pentru leziuni. Poţi să amesteci o lingură de miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu pentru a obţine rezultate superioare. Aplică amestecul pe cicatrici cu mişcări blânde de masaj pentru 3-5 minute. După aceea, acoperă regiunea vizată cu o cârpă caldă. Aşteaptă până ce cârpa s-a răcit, apoi clăteşte-te.
  • Ceapa. Ceapa are proprietăţi antiinflamatoare care inhibă producţia de colagen, principala cauză a decolorării cicatricilor. Extractul de ceapă poate fi cumpărat sub formă de gel. Aplică acest produs în mod regulat pentru a avea o piele lipsită de imperfecţiuni.
  • Aloe vera. Planta aloe vera oferă nenumărate beneficii pentru piele. Proprietăţile sale antiinflamatoare pot reduce iritaţiile cutanate, pot elimina cicatricile şi pot stimula formarea de celule noi. Ca să profiţi de beneficiile acestei plante, secţionează o frunză de aloe vera şi extrage-i gelul. Aplică acest ingredient direct pe piele. Poţi găsi aloe vera în diverse unguente, creme şi geluri din farmacii. 
  • Agrişul. Agrişul este bogat în vitamina C, o substanţă care accelerează procesul de vindecare. Prepară o pudră din fructele deshidratate ale acestei plante şi amestec-o cu puţin ulei pentru a-i facilita aplicarea. O altă variantă este să foloseşti fructe proaspete, pe care le trasformi într-o pastă şi o aplici ca mască. Indiferent de varianta aleasă, agrişul este ideal pentru a preveni apariţia cicatricilor şi a reduce aspectul celor deja existente.
  • Uleiul esenţial de arbore de ceai. Acest ulei are proprietăţi antibacteriene care pot reduce treptat aspectul cicatricilor formate în urma unei intervenţii chirurgicale sau din cauza acneei. Pune câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai într-o ceşcuţă şi adaugă puţină apă. Aplică mixtura rezultată pe regiunea afectată cu puţină vată, scrie dozadesanatate.ro. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5