Cum scăpăm de petele de pe mâini, ten, gât și decolteu

Pete-piele.jpeg

Femeie care isi da cu crema pe fata
Pete de pe pielea pot dispărea cu ajutorul unor remedii din natură
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Începând cu ținuta vestimentară și continuând cu tratamentele de îngrijire de zi cu zi a tenului, femeile care au 30 de ani ( una din trei, cum precizează statisticile de ultima oră) se luptă cu un dușman aprig – petele inestetice.

Acești musafiri nepoftiți ce pătrund tacit în intimitatea noastră se instalează (culmea!) la vedere: pe față, pe decolteu, pe brațe și dosul palmelor.

De ce apar petele pe piele

Ca niște “clopoței gălăgioși”, deconspiră, cum spunea renumitul nutriționist și vizionar al secolului al 19 – lea , Edgar Cayce, “vârsta proprietarului”, dar și unele probleme de sănătate. Și nutriționiștii contemporani spun că fenomenul poate fi ținut sub control. Concluziile analizelor de laborator au scos în evidența cauze variate ce grăbesc aceste pete pe tegumente: expunerea insistentă la soare sau la solar, tratamentele hormonale sau cu antibiotice în etape prelungite. 

Pentru a combate apariția acestor urme urâte ce anunță bătrânețea, nutriționoștii recomandă tratamente perseverente cu diverse substanțe naturiste.

Remedii pentru îndepărtarea petelor de pe ten

 • Se recomadă un demachiant intensiv realizat din decoct de pătrunjel și miere ( o legătură de pătrunjel fiert în 100 ml apa timp de 5 minute) + o linguriță de miere de tei.
 • Sucul de ananas cu care tamponăm zonele cu probleme, măcar de 3-4 ori pe săptămâna; 
 • Suc de hrean cu miere în proporție de 1/3 (O linguriță suc și 3 lingurițe  de miere).
 • Un amestec de ulei de măsline și migdale dulci, în părți egale, în care adăugăm 5 – 6 picături de zeamă de lămâie. 

Remedii pentru petele de pe gât și decolteu

 • Pentru gât și decolteu folosim aceleași produse naturale pe care le aplicăm pe față, apoi le îndepărtăm cu apa călduță.

Pemedii pentru petele de pe mâini

 • Pentru mâini folosim cremele din Plafar, care reduc posibilitatea de accentuare a petelor sau înmulțirea lor.
 • Dar Cayce, care spunea că aceste pete se află într-o legătură directă cu supraîncărcarea cu reziduuri ale sistemului digestiv, recomandă folosirea unui ulei de măsline de calitate ( presat la rece!). Acesta poate fi o sursă sigură de combatere a petelor. Prin simpla masare a mâinilor, dar și prin îngurgitarea zilnică a 3-4 lingurițe putem să depigmentăm pielea după circa 6 – 8 săptămâni.
 • Petele din perioada sarcinii

Referitor la petele ce apar în perioadă sarcinii, nutriționiștii recomanda un tratament de îndepărtare a toxinelor prin exerciții fizice adecvate și consumul multor lichide. Dintre acestea, ceaiul de gălbenele, cel din petale de trandafir și infuzia de pătrunjel trebuie să fie nelipsite din dietă zilnică.

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Petele de bătrâneţe sunt maronii şi apar la persoanele trecute de 40 de ani pe mâini, gât sau faţă. Nu sunt periculoase şi nu dăunează sănătăţii, dar pot fi inestetice. Scapă de aceste semne care-ţi trădează vârsta cu ajutorul soluţiilor naturale!

 • piele buze pleoape pete uscate

  Pielea este cea mai vizibilă parte a corpului care ne anunță că starea noastră de sănătate nu este tocmai bună. Majoritatea simptomelor care apar pe tegument sunt legate de alimentația nesănătoasă, alergii sau lipsa odihnei.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5