Cum să-ți menții sistemul limfactic sănătos

masaj.jpg

masaj, drenaj limfatic, toxine, detoxifiere, sistem limfatic
Prin drenaj limfatic este stimulat sistemul limfatic să elimine toxinele din organism.
www.clicksanatate.ro

Pentru a te bucura de o viață sănătoasă trebuie să ții cont de buna funcționare a celor două mari circuite din organismul uman și anume sistemul circulator și sistemul limfatic.

Dacă până acum te gândeai cum să faci ca să îți îmbunătățești circulația sagvnină astfe încât să nu te mai confrunți cu extremitățile reci, simptom al unei circulații periferice deficitare, trebuie menționat că și sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății tale.

Fiind cunoscut și sub denumirea de „cel de-al doilea sistem circulator”, sistemul limfatic ajută la distribuirea nutrimenților în organism, dar mai presus de toate ajută la detoxifierea și eliminarea impurităților. 

Având pe alocuri o acțiune asemănătoare cu cea a sângelui, cu marea diferență că sistemul limfatic nu are nici un fel de pompă care să îl mențină activ, așa cum se întâmplă în sistemul cardiovascular.

Motiv pentru care, dacă vrei să nu fii afectat de funcționarea sa necorespunzătoare este bine să iei măsuri.

Mișcarea este necesară

Oboseala de peste zi te face să rămîi acasă după ce ajungi de la servici? Foarte rău, pentru că ai nevoie să elimini în permanență tot ce este nociv în corpul tău. Toxinele și ami ales impuritățile de la nivelul ficatului și al rinichilor.

Cu cât este mai sănătos și activ organismul tău cu atât mai ușor se va curăța și va funcționa mai bine. Motiv pentru care sportul nu ar trebui să lipsească din viața ta.

În caz contrar, dacă nu ajuți sistemul limfactic să funcționeze corespunzător, te poți confrunta cu apariția ganglionilor inflamați, aspect ce va contribul la o serie de probleme de sănătate.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte măsuri poți lua pentru a păstra sistemul limfatic sănătos!

Cu ce poți înlocui carnea în post?

Sovârful ușurează respirația

Loading...

Citește și

  • Sistemul limfatic este format dintr-o reţea de glande, vase şi ganglioni limfatici care au rolul de a elimina toxinele din organism. Stilul de viaţă şi stilul alimentar fac ca, la un moment dat, acest sistem să fie foarte încărcat, caz în care un drenaj limfatic ar fi de mare ajutor. Iată ce efecte are asupra pielii şi a organismului în general.

  • Asociaţia Bolnavilor cu Limfom lansează în luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea şi educarea publicului despre existenţa, simptomele şi incidenţa cancerului limfatic.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1