Cum să eviți consumul de sare în exces

pretzel-2759994_960_720.jpg

sare consum sare sodiu exces sare retentie apa alimente fara sare
Gustările sărate ar trebui cât mai mult evitate.
clickpentrufemei.ro

Aportul de sodiu din organism e esențial pentru sănătatea inimii tale. Marea majoritate a oamenilor consumă mult prea multă sare la o singură masă. Dacă media zilnică de sodiu ar trebui să fie de maximum o linguriță, majoritatea consumă și de șase ori mai mult. Pe termen lung, asta se numește dezastru.

 

Chiar dacă evităm să ne punem sare peste orice mâncare, sursele de sodiu pot fi ascunse în diverse gustări pe care le consumăm mai mult sau mai puţin neatent.
Îţi prezentăm mai jos câteva surse ascunse de sodiu: 

Proteinele

Cel mai puţin sodiu îl au carnea (de pasăre, de vită), fructele de mare, fasolea la conservă pe a cărei etichetă scrie „conţinut sărac în sodiu“, fasolea uscată, nucile nesărate, ouăle. 
Consumă cu atenţie mâncărurile complexe, creveţii congelaţi, carne şi peşte afumat, alimente congelate, nuci sărate, supe preambalate. 
Carnea, peştele şi legumele au un conţinut nutrititv ridicat, dar există şi opţiuni ale acestora cu conţinut sărac de sare. Evită să mănânci la restaurant pe cât posibil.
Nimic nu e mai convenabil decât să găteşti cu fasole conservată, dar conţinutul de sare e ridicat, cu excepţia acelor alimente pe care specificaţia există pe tichetă. Dacă ai timp, găteşte fasole de la zero, adică din cea uscată, pentru că ai controlul asupra cantităţii de sare pe care o ffoloseşti. 

Lactatele

Iaurtul, iaurtul grecesc, brânza nesărată, brânza ricotta, laptele sunt opţiuni alimentare cu sare puţină. Fii atentă la brânza procesată, la brânza de ţară sau la cea tartinabilă. 
Unele brânzeturi sunt supersărate. Verifică eticheta oricărui tip de brânză pe care-l cumperi. Deşi lactatele sunt o sursă grozavă de protein, calciu şi vitamina D, odată cu beneficiile vin şi dezavantajele. Astfel că atenţie la etichetă!

Află ce alte alimente nu conţin sare pe clickpentrufemei.ro. 

 Îngrijeşte-ţi pielea şi părul cu bicarbonat de sodiu!

Ciocolata, benefică inimii

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1