Cum să ai un păr sănătos iarna

În lunile de iarnă, părul şi scalpul pot fi supuse la foarte mult stres. Iată câteva sfaturi şi trucuri esenţiale pentru a vă menţine părul şi scalpul sănătoase în sezonul rece!

Spală părul de 2 ori pe săptămână. Părul trebuie spălat cu şampon pentru a înlătura transpiraţia şi praful, însă în sezonul rece e bine să nu-ţi speli podoaba capilară zilnic. Încearcă să te limitezi la două spălări pe săptămână, folosind un şampon hidratant. La final, nu uita de balsam sau o mască de păr, care să-ţi ofere hidratare suplimentară. Dacă simţi că părul tău are nevoie să fie curăţat mai des, foloseşte între spălări un şampon uscat.

Apa să fie caldă, nu fierbinte. Primul impuls e să-ţi speli părul cu apă fierbinte, pentru a-l curăţa temeinic. Şamponul acţionează, însă, şi dacă apa este doar caldă, iar firul de păr va avea de câştigat. Apa fierbinte înlătură uleiul natural din păr şi îl face mai fragil, ceea ce înseamnă că se va rupe mai uşor.

Nu usca părul cu foenul. Poate că îţi place să-ţi întinzi zilnic părul sau foloseşti foenul după fiecare spălare pentru a-ţi usca părul. Aceste proceduri nu fac decât să-ţi usuce părul şi mai mult pe timpul iernii, aşa că e bine să le utilizezi mai rar. Atunci când le foloseşti, e indicat să îţi dai în păr cu un spray sau serum de protecţie împotriva căldurii.

Creşte aportul de vitamina C. Sănătatea părului nu se păstrează doar acţionând la suprafaţă, ci şi prin îngrijire care vine din interior. Dacă ţi-era cunoscut faptul că vitamina C e bună pentru prevenirea sau pentru tratamentul răcelilor, e bine de ştiut şi că este o aliată de nădejde a părului frumos. Acest antioxidant protejează părul de rupere şi, de asemenea, îi oferă protecţie împotriva despicării vârfurilor. Pe lângă citrice, consumă kiwi, ardei gras, ardei iute şi dă o şansă şi legumelor cu frunze verzi: varză, kale, salată, broccoli, spanac, gulii.

Loading...
 
 

Citește și

  • Purtarea căciulii, umiditatea, variaţiile de temperatură din ultimele trei luni şi-au pus amprenta asupra părului tău, care acum îşi arată tot potenţialul rebel. Şi-a pierdut din strălucire, a mai căzut, firele sunt degradate, casante. Odată cu primăvara şi cu renunţarea la căciulă, trebuie să-i redai frumuseţea şi strălucirea. Măştile făcute în casă, din ingrediente naturale, sunt de mare ajutor.

  • tratamente naturiste pentru parul ars cu plasa sau cu vopsea

    Părul este expus zilnic factorilor nocivi din mediu indiferent daca ne aflăm în încăperi sau în aer liber. Temperaturile joase sau ridicate, placa de întindere a parului, dar şi praful şi vopseaua de păr, agresează firul de păr. Dacă până acum ai folosit produse scumpe pentru a-ţi repara podoaba capilară, însă rezultatele întârzie să apară, află că în bucataria ta exista cele mai eficiente tratamente naturiste pentru părul ars cu placa sau cu vopsea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1