Cum reduci consumul de sare

cum_reduci_consumul_de_sare.jpg

sare, sarat, sare de mare, semipreparate, sodiu
La prepararea mâncărurilor, în loc de sare foloseşte condimentele şi ierburile aromatice!
www.clicksanatate.ro

Din sare nu trebuie să ne facem nici prieten, însă nici duşman. Prea multă sare dăunează sănătăţii, însă şi lipsa ei produce tulburări în organism. Iată de ce este important să fii atent la cantitatea de sare pe care o consumi zilnic!

Componenţii sării de bucătărie sunt sodiul şi clorul, substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor, la acestea adăugându-se şi o cantitate mică de iod, în cazul sării iodate.

Un adult fără probleme de sănătate are nevoie zilnic de şase grame de sare, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Însă mulţi dintre noi consumăm o cantitate dublă de sare, principalul motiv fiind prezenţa în dietă a alimentelor procesate, cu conţinut ascuns de sare, precum pizza şi mezelurile.

Consumând prea multă sare rişti să faci hipertensiune arterială, să reţii apă în corp sau chiar să faci cancer gastric, potrivit numeroaselor studii. Totuşi, dacă ai o activitate fizică intensă, pierzi mai multă sare prin transpiraţie, iar din această cauză pot apărea deshidratarea, insomnia sau crampele musculare. Deci, nici prea multă, dar nici prea puţină sare nu e bună.

Adoptând unele măsuri, vei reuşi să previi consumul excesiv de sare şi, implicit, riscurile pentru sănătate. Iată ce te ajută în acest sens!

Dă gust mâncării cu condimente

La prepararea mâncărurilor, foloseşte condimentele şi ierburile aromatice! Chimenul, ienibaharul, cimbrul, leuşteanul, mărarul, pătrunjelul, tarhonul şi foile de dafin dau o aromă şi un gust aparte preparatelor culinare şi, în plus, nu vei mai simţi nevoia să adaugi prea multă sare.

Pentru ca mirodeniile să-şi păstreze proprietăţile, adaugă-le la sfârşit, când mâncarea este gata. De asemenea, la prepararea salatelor, înlocuieşte sarea cu puţin oţet sau cu suc de lămâie.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte metode te ajută să consumi mai puțină sare!

Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des
Pedicuţa te ajută să te laşi de fumat
 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1