Cum ne păstrăm vitalitatea în zilele caniculare

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Căldură mare şi ploi puţine în următoarele două luni ! Prognoza specialiştilor este un avertisment şi ne îndeamnă să avem un program adecvat pentru zilele foarte fierbinţi, care ne aşteaptă.

«Pentru vă păstra tonusul, frumuseţea şi vigoarea, pentru a reduce
riscurile medicale, cauzate de temperaturile foarte ridicate, este în
avantajul vostru să contaţi pe sprijinul aliaţilor, care n-au dat greş
niciodată
», precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie:

1. Începeţi ziua cu un duş alternativ, cald şi rece, iar în locul săpunului folosiţi un gel de baie răcoritor şi tonifiant (de lămâie, de exemplu).

2. În nopţile cu temperaturi ridicate, multe persoane nu se pot odihni, iar dimineaţa au ochii încercănaţi şi tenul obosit. În astfel de situaţii, frecaţi uşor faţa cu două-trei cuburi de gheaţă; contaţi pe efectul lor rapid de înviorare!

3. Folosiţi farduri şi fond de ten în cantităţi reduse. În schimb, faţa trebuie curăţată cu un demachiant în care adăugaţi miere (o jumătate de linguriţă la un flacon de 50 ml ). Mierea curăţă şi hidratează foarte bine tenul. După aceea, folosiţi crema voastră de zi; la final, aplicaţi fardul.

4. Epilaţi-vă la subraţ, pentru că firele mici de păr menţin mirosul neplăcut al transpiraţiei! În continuare, folosiţi deodorantul preferat. Pe parcursul unei zile foarte călduroase, este bine să ştergeţi subraţul cu un prosop umed şi să repetaţi tratamentul.

5. Ungeţi-vă cu o cremă hrănitoare decolteul şi călcâiele, după care trebuie să le tamponaţi cu pudră de talc. Astfel, tegumentul rămâne uscat mai multă vreme.

6. Beţi sucuri de fructe şi apă plată; hidrataţi-vă organismul cu cel puţin doi litri de lichide pe zi. În acelaşi timp, consumaţi şi „un tonic de frumuseţe”, eficient pentru curăţarea tenului, dar şi pentru întărirea unghiilor şi a părului. Infuzia se prepară din plante precum coada- calului, gălbenele, trei-fraţi pătaţi şi troscot ( câte o linguriţă din fiecare) la  500 ml de apă. Beţi zilnic această cantitate, vreme de trei săptămâni, iar după o pauză de 14 zile, puteţi repeta tratamentul.

7. Dacă sunteţi foarte obosite, când plecaţi de la serviciu, masaţi-vă ceafa cu un prosop stropit cu oţet de mere; de asemenea, pentru efectul revigorant, menţineţi o sticlă cu apă rece pe ceafă timp de zece minute.                                                               

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5