Corcoduşele sunt un antioxidant de excepţie

Aceste fructe se coc la sfârşitul primăverii şi începutul verii, însă corcoduşele sunt bune şi când sunt încă verzi. Necoapte, au cea mai puternică acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie. Culorile corcoduşelor, care variază de la galben şi roz până la roşu şi mov închis, sunt un indicator al prezenţei substanţelor naturale cu beneficii unice asupra organismului.

  • Boli cardiovasculare. Corcoduşele galbene sunt bogate în betacaroten, zeaxantină şi flavonoizi, care diminuează nivelul colesterolului rău LDL în organism şi reduc presiunea arterială şi riscul de instalare a cancerului.
  • Cancer. Varietăţile roşii de corcoduşe coapte indică prezenţa altor nutrienţi preţioşi, aşa cum este licopenul (eficient în prevenirea mai multor tipuri de cancer), quercetina (flavonoid cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii) şi acid elagic (fitochimicală cu efect de purificare a sângelui).
  • Îmbătrânire. Corcoduşele a căror nuanţă în stare coaptă este de roşu închis şi mov sunt bogate în resveratrol, cel mai potent antioxidant, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, despre care s-a descoperit că încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară.
  • Funcţiile cognitive. Corcoduşele sunt bogate în fosfor şi magneziu, două minerale care stimulează memoria şi funcţiile sistemului nervos, susţinând puterea de concentrare şi tonusul general.
  • Anemiile. Cu un aport generos de vitamina C şi fier, corcoduşele au un rol de prevenire şi tratare a anemiilor, precum şi a stărilor de oboseală şi epuizare.
  • Afecţiuni respiratorii. Corcoduşele sunt utilizate, în medicina naturistă, pentru grăbirea vindecării bolilor tractului respirator, în special în rândul copiilor. Vitamina C din compoziţia acestor fructe întăreşte sistemul imunitar şi îi sporesc randamentul împotriva infecţiilor diverse.
  • Răni. Tot corcoduşele sunt utilizate în popor pentru cicatrizarea rapidă a rănilor. Compresele îmbibate în sucul proaspăt al acestor fructe se aplică direct pe răni timp de câteva minute.
  • Slăbit. Întrucât au un aport caloric foarte scăzut şi hidratează din plin organismul, corcoduşele sunt recomandate şi în curele de slăbit. Un pahar din suc natural de corcoduşe, băut înainte de masă, ajută la instalarea rapidă a stării de saţietate şi la accelerarea arderii grăsimilor în organism.
  • Detoxifiere. Corcoduşele contribuie la detoxifierea organismului şi la sinteza hormonilor glandelor suprarenale, datorită vitaminei C pe care o furnizează, scrie sfatulmedicului.ro.
Loading...