Condimentele, aliat al îngrijirii tenului

De cele mai multe ori condimentele sunt utilizate pentru a da savoare mâncărurilor. Pe lângă beneficiile pe care le duc sănătății, mirodeniile au grijă și de tenul tău.

Datorită antioxidantilor şi ingredientelor active pe care le conţin, condimentele pot trata micile imperfecţiuni ale pielii şi pot curăţa epiderma de cele mai încăpăţânate impurităţi. Uite care sunt condimentele pe care te poţi baza atunci când se iveşte o problemă cu tenul tău!

Scorţişoara

O mirodenie fără de care plăcinta cu mere nu ar mai avea acelaşi gust, scorţişoara reprezintă un condiment minune deoarece te poate scăpa cu uşurinţă de coşurile care apar în cele mai nepotrivite momente. Dacă vrei să scapi de o astfel de neplăcere, trebuie să amesteci o linguriţă de miere cu una de scorţişoară măcinată. Aplică apoi compoziţia pe zona afectată, iar inflamația și roseața se vor diminua semnificativ. Important este să lași amestecul să acționeze câteva ore sau chiar pe timpul nopții.

Cimbrul

Utilizat în medicina naturistă pentru proprietățile sale de stimulare a digestiei sau de tratare a acceselor de tuse, cimbrul este şi unul dintre condimentele des folosite în numeroase bucătării ale lumii. Condimentul se remarcă, însă, prin proprietăţile sale antibacteriene si antifungice, care protejeaza pielea de erupţii si alte afecţiuni dermatologice. Astfel, doar prin consumul acestui condiment te vei feri de apariţia coşurilor neplăcute.

În plus poți prepara o infuzie pe bază de cimbru (2 lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă fierbinte) pe care o poți folosi pentru îngrijirea tenului. Înmoaie o dischetă demachiantă în infuzie și șterge bine tenul. Repetă procedeul și de două ori pe zi.

Află ce alte condimente sunt de ajutor pe clicksanatate.ro

Loading...
 
 

Citește și

  • Dau gust mâncării şi, în plus, au importante efecte terapeutice, acţionând ca un veritabil medicament natural.

  • De obicei, folosim condimentele iuţi pentru a da gust mâncărurilor sau pentru a stimula apetitul, însă ele sunt şi excelente ajutoare pentru silueta ta. Totul e să ştii ce condimente să alegi şi cu ce să le combini.

  • Chimenul este diuretic. Dacă ai arsuri la stomac, încearcă un ceai de chimen. Acesta reglează secreţia acizilor gastrici şi are o acţiune antiinflamatoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1