Concluziile surprinzătoare ale cercetătorilori despre efectele terapeutice ale busuiocului

efecte-busuioc.jpg

Preparatele din busuioc combat infecțiile și inflamațiile reumatice
foto: Pixabay

Cercetătorii români și indieni sut realizatorii mai multe studii care scot în evidenţă efectele benefice ale busuiocului. Consumul busuiocului combate toxiinfecțiile alimentare și inflamațiile reumatice, spun specialiștii.

Cercetătorii susțin că persoanele care consumă zilnic un litru de apă în care adaugă o picătură de ulei volatil de busuioc sunt mai rezistente la infecţiile cu bacterii luate din alimente. De asemenea,  în sezonul cald, infuzia cu busuioc combate bacteriile care produc toxiinfecţiile alimentare, dar şi efectele atât de neplăcute ale acestora: voma, diarea și  stările febrile.

Constatările surprinzătoare ale specialiștilor indieni  despre efectul tincturii de busuioc

Totodată, și cercetătorii indieni au manifestat un interes deosebit pentru efectele tratamentului cu busuioc asupra organismul uman.  În această privință, cercetătorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidenţiază proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. În mod surprinzător, tinctura obținută din această plantă a redus inflamaţiile reumatice ale bolnavilor cu un procent de 73 %, la un interval de 24 de ore de la începerea tratamentului.

Loading...