Combate infecțiile cu infuzie de nucă de cocos

nuca_cocos.jpg

nuca de cocos, ceai de nuca de cocos, infectie, anticancer, antioxidant
Ceaiul de nucă de cocos este un remediu şi pentru afecţiunile stomacale ori pentru dereglările hormonale.
www.clicksanatate.ro

Ai băut vreodată ceai de nucă de cocos? Pe lângă gustul deosebit, are și o serie de proprietăți vindecătoare.

Poate fi preparat simplu, amestecând frunze uscate de ceai verde, negru ori rooibos (ceaiul roșu fără cofeină și teină) cu fulgi de nucă de cocos, alături de o cantitate mai mare sau mai mică de apă. Poate fi amestecat și cu lapte. Se bea cald sau rece adăugând gheață. Atenție! Ceaiul verde conține ¼ cofeină iar cel negru 1/3.

Pulpa, apa şi laptele de cocos conțin multe vitamine și minerale: C, E, B1, B3, B5, B6, magneziu, fier, calciu, seleniu şi fosfor. Compușii sub formă de antioxidanți ajută în tratarea problemelor cardiovasculare și echilibrează nivelul de colesterol. De asemenea, reprezintă un remediu contra problemelor stomacului ori pentru dereglările hormonale şi diabet. Hai să vedem de ce e atât de bun acest ceai delicios.

Are efect antibacterian și antimicrobian

Atât pulpa (proaspătă şi uscată, rasă), laptele, uleiul cât şi apa de cocos conțin anumite substanțe care luptă contra microbilor și previn infecțiile cauzate de anumite bacterii. Știai că laptele de cocos conține acid lauric și combate infecțiile cauzate de virusuri și fungi? Fitoterapeuții îl recomandă împotriva stafilococilor şi a ciupercii Candida albicans.

Previne cancerul

Nuca de cocos are acțiune antioxidantă. Asociat cu ceaiurile menționate mai sus care conțin polifenoli, cel de nucă de cocos te protejează de cancer. Acești compuși ajută sistemul imunitar în lupta cu radicali liberi care duc la moartea celulelor provocând numeroase boli. 

Află pe clicksanatate.ro care sunt contraindicațiile infuziei de nucă de cocos!

Antidepresivele și sarcina sunt compatibile sau nu?

Cauzele poftei de sărat

Loading...

Citește și

  • Nu există cămară pregătită pentru iarnă care să nu conţină suc sau pastă de tomate. Pe lângă gustul bun pe care-l dă mâncărurilor, sucul de roşii este şi foarte sănătos. Iată ce poate face pentru organism!

  • Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Aşadar, limitează consumul de carne şi adaugă în dietă următoarele alimente-minune!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1