Ceaşca de sănătate. 7 plante care „topesc” grăsimile

Ultima actualizare:

    Ceaiul verde elimină depozitele de grăsime din tot corpul
Ceaiul verde elimină depozitele de grăsime din tot corpul

În ţara noastră, excesul ponderal începe să devină o problemă de sănătate publică, susţine un studiu recent. În mod cert, persoanele cu exces ponderal riscă o deteriorare a stării de sănătate, susţin specialiştii în nutriţie din lumea întreagă.

În caz de exces ponderal, în paralel cu dieta recomandată de  nutriţionişti, sunt eficiente anumite ceaiuri; acestea contribuie la detoxifierea organismului, stimulează metabolismul şi favorizează pierderea în greutate. „Pe lângă regimul alimentar, recomandat de nutriţionist, persoanele care vor să scape de povara multor kilograme  trebuie să urmeze  şi o cură cu ceaiuri. Din topul plantelor, care topesc în mod miraculos grăsimile, fac parte : ceaiul verde, urzica, leuşteanul, măceşul, socul, scorţişoara  şi frunzele de dud, precizează într-un studiu referitor la o obezitate, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu. 

1. Ceaiul verde curăţă arterele

Ceaiul verde elimină depozitele de grăsime din tot corpul, inclusiv din vasele de sânge.  În urma unui studiu, cercetătorii de la Şcoala Medicală din Atena au observat că în urma consumului de ceai verde, arterele coronare ale consumatorilor acestei plante devin mai elastice. Consumul unei căni de ceai, după fiecare masă principală, ajută la eliminarea grăsimilor care se depun pe vasele sanguine, uşurează digestia şi reglează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea kilogramelor în plus. Datorită manganului din compoziţia sa, ceaiul verde întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase.   

2. Urzica, un bun detoxifiant

Specialiştii susţin că toxinele se „ascund” în depozitele de grăsime;  de aceea, orice cură de slăbire trebuie să înceapă cu o etapă de detoxifiere. În acest sens, una dintre cele mai eficiente plante este urzica. Se consumă un litru de infuzie pe zi, timp de două luni, pentru eliminarea din ţesuturi a apei şi acidului uric în exces.  Infuzia se prepară din patru linguriţe de frunze uscate la un litru de apă fiartă.

3. Leuşteanul are proprietăţi diuretice

Consumul a două căni pe zi de decoct, preparat din frunze de leuştean, ajută la eliminarea apei în exces din corp. Decoctul de leuştean reglează şi activitatea intestinului gros, combătând constipaţia. Pentru arderea grăsimilor, foarte eficient este ceaiul de leuştean amestecat cu alte plante: cu mentă, hibiscus şi cu ceai negru. Din acest amestec se bea în fiecare seară câte o cană de ceai călduţ (se prepară din două linguriţe de plantă şi două căni cu apă, care se fierb la foc mic timp de 20 de minute). Specialiştii spun că această licoare are proprietăţi diuretice, laxative, dezinfectante şi antialergice.      

 4. Măceşele sunt aliatele siluetei

Datorită  substanţelor active din compoziţie (acizi şi pectină),  măceşele au efect diuretic şi laxativ. De aceea, specialiştii au dovedit că aceste fructe sunt aliatele noastre sigure când vrem să scăpăm, repede, de povara kilogramelor nedorite. Totodată, infuzia (un consum de trei căni pe zi) este benefică şi în afecţiunile renale sau în caz de constipaţie.

5.  Socul, benefic în curele de detoxifiere

Diversele preparate din flori de soc ( infuzia, tinctura, pulberea sau socata) sunt benefice în curele de detoxifiere, deoarece stimulează eliminarea toxinelor din organism, fiind diuretice şi laxative. Tinctura de soc (poate fi procurată de la Plafar) se administrează de trei ori pe zi (după mesele principale, câte 30 de picături diluate în puţină apă). De asemenea, socul poate fi administrat şi sub formă de infuzie, preparată din 6 linguri de flori peste care se toarnă un litru de apă fierbinte. Toată cantitatea se consumă pe parcursul unei zile, iar cura durează cinci-şase săptămâni.

6. Scorţişoara, bună pentru gurmanzi

S-a dovedit că pudra de scorţişoară are efecte favorabile şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Gurmandul trebuie să bea cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi (înainte de masă), preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudră şi din două linguri de suc de mere amestecate într-o cană cu apă fierbinte. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.

7. Frunzele de dud stimulează arderile

Infuzia din frunze de dud stimulează metabolismul şi contribuie la digerarea rapidă a alimentelor. Totodată, în amestec cu alte plante, cu anghinare, afin şi cu salvie, dudul este de mare folos şi diabeticilor. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate care se infuzează zece minute în 250 ml de apă clocotită. Cura cu acest ceai durează o lună. Infuzia se bea după cină şi se poate îndulci cu miere de albine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net