Ceașca de sănătate: Păducelul este cel mai bun tonic cardiac

paducel.jpg

paducel
Cercetările moderne precizează că tinctura de păducel este benefică în tratamentul de hipertensiune, dar și în hipotensiune.
foto: Shutterstock

Specialiștii consideră că fructul de păducel este cel mai bun tonic cardiac descoperit de-a lungul timpului. În majoritatea bolilor de inimă, păducelul s-a dovedit un remediu fără egal.

Cercetările moderne precizează că tinctura de păducel este benefică în tratamentul de hipertensiune, dar și în hipotensiune, atunci când bătăile inimii sunt prea lente sau prea rapide în caz de ateroscleroză și acumulare de fluide. Este foarte bun pentru necazurile cu care se confruntă vârstnicii cardiaci în insomnii.

Date de referință despre biografia plantei

Păducelul a fost descoperit întâmplător în secolul al XVIII -lea de un cleric englez, John Wesley. Acesta a observat că atunci când caii săi erau obosiți și respirau cu dificultate, ei ronțăiau boabe de păducel și își reveneau imediat. Apoi, și el a început să folosească fructele de păducel și efectele au fost excelente. Le-a recomandat enoriașilor săi să folosească aceaste fructe de păducel ca si tonic energizant. 

La sfârșitul anilor 1800, un alt medic, dr. Green din County Clare Irlanda , a făcut avere de pe urma unui medicament pe care îl recomanda pacienților săi, dar numele acestui leac l-a păstrat secret. Abia în 1894 secretul a fost descoperit , când după moartea sa, fiica doctorului a precizat că remediul miraculos și secret era o tinctură din fructe coapte de păducel.

Efectul paducelului este foarte răspândit și specialiștii susțin că planta este benefică în majoritatea afecțiunilor cardiace și de aceea poate fi considerat un adevărat panaceu al bolilor de inimă care actioneaza ca un puternic tonic cardiac și ca un stimulent.

Efectul său se remarcă și prin faptul că revigorează circulația pulsului slab, redându-i ritmul normal. Mai mult, extractul de păducel este benefic și în bolile de inimă cauzate de anemie. 

 Păducelul a salvat mii de vieți

Decenii la rând, păducelul a salvat mii de vieți. Au fost vindecate cazuri lipsite de speranța de viață. Unele victime ale bolilor de inimă, lipsite de vigoare, care abia mai puțeau să se țină pe picioare, sâcâite și de dureri cumplite s-au refăcut și au devenit capabile să facă eforturi surprinzătoare , chiar să alerge. Rudele acestor bolnavi știau că acest leac i-a ajutat să revină la viață fără intervenții chirurgicale sau înghitind pungi cu medicamente. 

În biografia păducelului există numeroase exemple de persoane care-și numarau zilele  dar, cu ajutorul păducelului au revenit la o viață normală. 

Cum se prepară, cum se administrează păducelul

Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu flori și frunze de păducel sau cu  două lingurițe de fructe la o cană cu apa. Bolnavul va consumă două căni de infuzie pe zi ( una, în timpul zilei iar cea de-a doua seara înainte de culcare) băute încet, înghițitură cu înghițitură.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1