Ceașca de sănătate: Obligeana vindecă repede nu numai o digestie dificilă

obligeana.jpg

obligeana
Obligeana are efect fortifiant asupra tractului digestiv
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Prin efectul fortifiant asupra tubului digestiv, obligeana vindecă o digestie dificilă a unui stomac leneș. Acest inconvenient se vindecă în câteva săptămâni, consumând 100 ml macerat la rece cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă.

Același macerat la rece trebuie consumat astfel pentru a avea efect: câte un pahar dimineața, pe stomacul gol, și seara, înainte de cină

Substanțe active semnnificative: uleiul volatil, calamină, glucozidă amară, Vitamina C, amidon în cantitate mare. Despre binefacerile medicinale ale rizomului de obligeană s-a vorbit multă vreme chiar din perioada  Antichității, și a fost folosit cu succes nu numai în India, dar și în Arabia, Grecia și Roma antică. Documentele vremii subliniază un aspect semnificativ: femeile romane  adăugau în apa de băut  decoct de obligeană, pentru că protejează împotriva bolilor infecțioase, datorită  proprietăților ei antiseptice. Din această cauză, rizomul de obligeană este  întrebuințat și la fabricarea  pastei de dinți.  Această plantă este  recomandantă de specialiști în  colici abdominale, tulburări neuro-vegetative cu anxietate, lipsa poftei de mâncare, balonări abdominale, dar și în diverse  afecțiuni epidemice.

Din rizomii de obligeană se  prepară: infuzia de rizom  care  stimulează secrețiile  gastro-intestinale, Acest preparat  are un rol important  și în fortificarea  nervilor, în  eliminarea bilei, în tulburări de atenție și memoriei. . Astfel,  se revigorează tot organismul: 

Rețeta săpămânii: Infuzia de obligeană

Cum se prepară, cum se consumă

Cantități:  Infuzia – se prepară dintr-o linguriță cu pulbere de obligeană,  adăugată în  250 ml apă clocotită;  se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 2 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1