Coada-şoricelului ne poate scăpa de febră şi răceală

Coada-soricelului.jpeg

Coada soricelului
Cu zeci de substanţe cu proprietăţi medicinale, coada-şoricelului este una dintre cele mai utilizate remedii în tratarea unor afecţiuni diverse
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Coada-şoricelului este folosită în tratarea multor boli. Rănile, febra, răceala, constipaţia, infecţiile, toate acestea pot fi îndepărtate sau ameliorate cu ceaiuri, tincturi sau băi de coada-şoricelului.

Cu zeci de substanţe cu proprietăţi medicinale, coada-şoricelului este una dintre cele mai utilizate remedii în tratarea unor afecţiuni diverse.

Uşor de recunoscut după florile albe grupate în formă de umbreluţe, coada-şoricelului (Achillea millefolium) se întâlneşte pe pajişti, în luminişuri de pădure şi pe marginea drumurilor. Originară din Europa, Asia şi America de Nord, această plantă este întâlnită în toate regiunile cu climă temperată din lume. Remediile din coada-şoricelului sunt cunoscute încă din Antichitate, când erau folosite pentru tratarea plăgilor sângerânde şi a ulceraţiilor.

Coada-şoricelului ne poate scăpa de febră şi răceală

Proprietăţile terapeutice ale acestei plante se datorează uleiului volatil conţinut, oferindu-i calităţi de: expectorant, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic. Coada-şoricelului e utilizată pentru tratarea diferitelor afecţiuni: infecţii (urinare, hepatice, respiratorii), parazitoze intestinale (viermi intestinali, giardioze), afecţiuni gastrice şi hepato-biliare, răceli, bronşite, astm bronşic, rinite acute, dureri reumatice, osteoporoză şi migrene.

Totodată, previne apariţia cancerului de col uterin, are efect regenerator asupra măduvei osoase, stimulând formarea globulelor albe şi roşii din sânge, scrie farmaciata.ro.

Coada-şoricelului, mod de administrare

  • Intern: Pentru a face un ceai, adăugaţi o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Acoperiţi pentru 3-5 minute, apoi strecuraţi. Puteţi consuma 2 ceşti de ceai pe parcursul unei zile. Coada-şoricelului poate fi folosită şi sub formă de tincturi, intern (20-30 de picături diluate în 100 ml de apă) sau extern (cataplasme cu tinctură diluată în apă).
  • Extern: Deoarece are efect calmant, antiinflamator şi dezinfectant, coada-şoricelului se mai utilizează sub formă de băi, spălături, comprese sau masaje. Pentru băi sunt necesare 50-100 g de plantă, la 1 litru de apă. Pentru tinctură, se lasă la macerat aceleaşi cantităţi de plantă şi de apă, timp de 8-10 ore, după care se fierbe şi se răceşte, până ajunge la o temperatură suportabilă. Pentru spălături se folosesc 2 linguri de plantă la 250 ml de apă.

Citeşte şi:

Pătlagina tratează miraculos plămânii și căile respiratorii

Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • drojdia-de-bere

    Drojdia de bere este folosită în panificaţie, dar puţini ştiu că este şi un excelent medicament pentru multe boli. În această perioadă, este un tonic pentru persoanele anemice. În perioada virozelor, nutriționiștii recomandă ca răcelile şi bolile infecţioase să fie tratate cu drojdie de bere.

  • Este vremea leurdei, şteviei, spanacului, a usturoiului verde şi a salatelor de tot felul. Este timpul să profităm de ele, în această primăvară. De ce? Pentru că au câteva avantaje incontestabile şi vin cu o mulţime de beneficii pentru sănătatea organismului.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5