Ce trebuie să ştiţi despre drojdia de bere, un medicament universal

Ultima actualizare:

Substanţă densă, de culoare cenuşie, drojdia de bere conţine o colonie de ciuperci inferioare, de dimensiuni microscopice. Acestea se comportă „ca o fabrică de medicamente ", care acoperă o serie de carenţe din organism : de vitamine D, E (biotina), pe cele din complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15), de enzime şi de minerale în forme uşor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelementele vitale pentru sănătate: seleniu şi crom.

Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „ rău" şi combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicaţi în apariţia bolilor de inimă. Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.

O astfel de cură cu drojdie de bere este indicată atât persoanelor anemice, dar şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile , timp în care se administrează câte tre linguri pe zi, înaintea meselor principale. Mai mult, această terapie reglează şi tulburările de coagulare şi alte boli ale sângelui.

Stimulează imunitatea

Răcelile şi bolile infecţioase se tratează cu succes cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte trei linguriţe de drojdie proaspătă. Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria": întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă. De asemenea, hepatitele virale A, B şi C sunt şi ele bine ţinute sub control cu ajutorul unui tratament similar.

Tratează psoriazisul

Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor şi în tratarea psoriazisului. În acest caz, cura trebuie urmată timp de o lună; (zilnic se administrează câte trei linguriţe pe zi ). Efectele benefice ale curei se constată şi la nivelul pielii. În acest caz, doza benefică este de patru linguriţe pe zi.

Revigorează sistemul nervos

Terapia cu drojdie de bere are un efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice. Şi în alte afecţiuni grave, precum Parkinsonul şi boala Alzheimer, se recomandă o cură de câte 14 zile pe lună, timp în care zilnic se îngurgitează câte 4 linguriţe.

Obezitatea se tratează şi ea cu ajutorul acestui remediu natural. Persoanele care vor să scape de kilogramele în plus pot urma câteva cure cu drojdie de bere. În fiecare lună, tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni. În acest caz, se administrează câte trei linguriţe de drojdie de bere pe zi, pe stomacul gol. Cromul conţinut de drojdia de bere scade pofta de mâncare, în special dorinţa de a consuma dulciuri; de aceea teraăia este recomandată şi persoanelor cu diabet.

Diverse studii au dovedit că drojdia de bere este benefică în tratamentul tumorilor maligne. De asemenea, la bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (6 linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice, în comparaţie cu bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic. Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care au observat aceste efecte benefice în tratamentele împotriva cancerului, timp de 15 ani.

Drojdia de bere curăţă tartrul

Datorită inesteticului strat de tartru, „piatra" care se acumulează în jurul dinţilor, dantura noastră este vulnerabilă la apariţia cariilor. Nutriţioniştii europeni au constatat că folosind drojdia de bere ca pastă de dinţi, tartru poate fi eliminat fără să apelăm la medicul stomatolog, pentru a face detartrajul danturii. E

ste suficient să aplicăm pe periuţa de dinţi puţină drojdie de bere, în locul tradiţionalei paste, recomandate de stomatologi, şi să ne spălăm temeinic dantura, fără să frecăm şi gingiile, care se pot irita. După spălare, trebuie să ne clătim gura cu apă călduţă. Tratamentul care trebuie aplicat zilnic, dimineaţa, după micul dejun sau seara, după cină, neutralizează acizii din gură şi topeşte depunerile bacteriene.

Beneficii pe categorii de vârstă

Beneficiile drojdiei se remarcă şi în stimularea procesului de creştere la copii, un rol important avându-l consolidarea oaselor. Doza ideală pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani este de două linguriţe pe zi, timp de trei săptămâni pe lună. Specialiştii recomandă o astfel de cură de trei-patru ori pe an.

La adolescenţi, curele de drojdie, care constau în administrarea a câte două linguriţe, un interval 10 zile pe lună, îmbunătăţesc dezvoltarea intelectului şi combat întârzierile de dezvoltare. Mai mult, vitaminele şi aminoacizii din compoziţia drojdiei combat erupţiile de acnee şi ţin sub control instabilitatea emoţională, cauzată de „bombardamentul" hormonal.

La adulţi, acest „leac" susţine efortul şi îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale. De asemenea, cura cu drojdie (câte o lingură pe zi, administrată vreme de 10 zile pe lună) este un minunat remediu antistres. . La vârstnici, o terapie cu acest tonic (câte 2 linguri pe zi, dimineaţa şi la prânz), timp de 21 de zile menţine sănătatea sistemului nervos, a celui vascular şi ajută organismul în lupta cu bolile degenerative.

Variante de administrare

Drojdia se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, în funcţie de preferinţa fiecăruia. Frecvent, o lingură de drojdie se combină cu o linguriţă de miere. În amestec cu diferite ceaiuri de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net