Ce trebuie să știm despre fructele goji

goji-beneficii.jpg

Fructele goji revigorează organismul
Citeste tot despre: 

Fructele goji au prioritate pe lista celor mai sănătoase alimente, alături de avocado, spanac și andive. Bogate în nutrienți și antioxidanți și prezente în salate, deserturi și băuturi, goji au devenit tot mai apreciate în ultimii ani. În China, unde se cultivă din motive comerciale, fructele goji sunt consumate de mii de ani, pentru proprietățile lor terapeutice.

Beneficiile consumului de fructe goji

Aceste fructe sunt foarte bogate în vitamina C. Specialiștii recomandă consumul acestor fructe pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și pentru combaterea stresului. Antioxidanții conținuți de fructele goji protejează organismul în fața stresului oxidativ. De asemenea, datorită conținutului bogat în beta-caroten, consumul de goji poate contribui la protejarea sănătății pielii. Fructele goji ajută la pierderea în greutate în cazul persoanelor aflate la dietă. Goji sunt de mare ajutor în timpul unei diete, pentru că un sfert de ceașcă conține aproximativ 90 de calorii.

  • Aceste fructe de pădure, de culoare roşiatică, sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, pentru prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, dar și pentru întărirea sistemului imunitar şi ameliorarea simptomele de oboseală. 
  • În opinia unor specialiști, există prea puţine studii clinice pe subiecţi umani care să le dovedească eficienţa. Totuși, fructele de goji au dovedit calităţi incontestabile pe experimentele realizate pe animale.

Goji - beneficii pentru sănătate

  • Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Aceşti antioxidanţi protejează organismul de stresul oxidativ, reduce oboseala şi întăreşte capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi, scăzând astfel riscul de cancer.
  • Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale.
  • De asemenea, goji conține o cantitate apreciabilă de  vitamina A, care protejează pielea şi ajută la menţinerea acuităţii vizuale nocturne.
  • Complexul de vitamina B din goji ar putea avea un efect benefic şi asupra sănătăţii cardiovasculare, ferindu-vă de palpitaţii, aritmii cardiace sau hipertensiune arterială.

Goji - beneficii pentru frumusueţe

Cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji împiedică îmbătrânirea prematură a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii. Betacarotenul din goji poate să combată cu succes petele de pe piele și acneea.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1