Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în fața calculatorului

pexels-photo-461077.jpg

calculator riscuri postura probleme sanatate dureri spate
Statul cu ochii în calculatorul poate provoca probleme precum spondiloza, durerea de spate, durerea de gât, afecțiunile oculare și multe altele, însă acestea pot fi prevenite dacă respecți anumite reguli.
www.clickpentrufemei.ro

Pentru mulți dintre noi, statul în fața calculatorului întreaga zi este un stil de viață – multe locuri de muncă implică folosirea laptopului. Însă, statul timp îndelungat pe scaun are efecte negative asupra posturii și, implicit, asupra sănătății.

Așază monitorul la nivelul ochilor

Trebuie să existe o distanță între monitorul calculatorului și ochii tăi - evită să pui presiune pe mușchii gâtului și ai ochilor. Așadar, pune-ți desktopul pe ceva – ecranul trebuie să fie la același nivel cu ochii.

Evită liftul

Toți preferăm să luăm liftul ca să ajungem la etajul unde avem biroul, dar ar trebui să renunțăm la acest obicei. Este recomandat să urcăm scările, pentru că statul îndelung pe scaun, cu ochii în calculator, poate crește pofta de mâncare pentru fast-food și mâncarea nesănătoasă, plus că afectează musculatura. Așadar, urcând scările stimulezi metabolismul și arzi mai multe calorii. În plus, mușchii au nevoie de mișcare.

Descoperă ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în fața calculatorului pe clickpentrufemei.ro

 

Petreci mult timp în fața calculatorului? Iată la ce te expui!

Ce legătură există între riduri și statul la calculator?

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1